Erkki Bahovski: Lähis-Ida valusad küsimused

Erkki Bahovski.

Erkki Bahovski.

Nädalapäevade jagu tagasi hääletas Eesti ÜRO Peaassambleel resolutsiooni poolt, millega kutsuti üles lõpetama Palestiina okupeerimist Iisraeli poolt.

Teema muutus tuliseks, otsust kritiseeriti avalikkuses palju ja välisministeeriumi kantsleril Jonatan Vseviovil tuli meedias tihti jagada selgitusi, miks Eesti just nii hääletas.

Kuid enne, kui arutada selle üle, kas Eesti praegune hääletusotsus oli õige või mitte, vaataks korra tagasi sellele, kuidas üldse on Lähis-Ida küsimust Eesti avalikkuses tajutud. Meenutagem näiteks aega 20–25 aastat tagasi – siis oli Lähis-Ida, eriti Iisraeli-Palestiina teema midagi sellist, mis oli tihti millegi arusaamatu võrdkujuks.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu.
12 tundi tagasi

Tänapäeva unipoolaarne maailmakord ei ole jätkusuutlik,ei saa olla et üks keelab,käsib poob ja laseb ja kõike seda ikka oma suurriiklike huvisid arvestades !
Kogu see ukraina sõda käibki sellepärast,unipolaarne maailma kord on sattunud ohtu,tänu BRICS ühendusele mis seab ohtu dollari ja sealt edasi USA ligi 30 triljonilise riigivõla teenendamise.