Svet: Haapsalu raudtee peab tulema, aga raha selleks veel pole

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu raudteejaam. Foto: Urmas Lauri
Haapsalu raudteejaam. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu raudtee rajamiseks võiks raha tulla riigi liikuvusprogrammist, ütles taristuminister Vladimir Svet (Sotsiaaldemokraatlik Erakond), kirjutab ERR.

Svet ütles, et Tallinnast läbi Haapsalu Rohuküla sadamasse viivat raudteeühendust on vale nimetada Haapsalu raudteeks, sest sellel on palju laiem mõõde – see on uus mõõde Hiiumaa ja mandri vahelisse transporti.

Sveti hinnangul on selle raudtee rajamine osa riigi liikuvus- või siis ühistranspordireformist.

„Hetkel sellele projektile rahalist katet ei ole ja ma arvan, et peale seda, kui liikuvusreform on vastu võetud, siis tuleb selle küsimuse juurde tulla tagasi,” nentis Svet.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
postimees kirjutab
1 päev tagasi

see raudtee raha läks ukraina sõja pidamiseks

Ants
1 päev tagasi

Sibula hais käib ülepea…

Huumor ikka
1 päev tagasi

nüüd pritsib enam-vähem üle päeva uudiseid, kus üks väidab, et raudtee tuleb, järgmisel päeval öeldakse, et ei tule. Teoreetiliselt peaks nüüd siis reedel tulema “uudis”, kui miski poliitik, mapp kaenlas, prillid ninal, teatab mureliku näoga, et ikkagi ei tule, ei plaanita ka.

Jah, ja
17 tundi tagasi
Reply to  Huumor ikka

Inimesed maksku aga maamaksu ja oodaku, millal see trall lõpeb ja saab oma omandi suhtes kindluse tagasi või lõpuks võetaks vastutus ning erastaks riik need maatükid ära! Siis oodaku asjapulgad oma rongi või 100 aastat!

Ei valinud kommuniste!!
2 päeva tagasi

Meil on kohe vaja päris valitsus tagasi toompeale pukki panna, enne kui riik pankrotti läheb!
Siis ei jää ka miljardid puudu 🙂

pepe
1 päev tagasi

Milline see päris valitsus on 😀 IKE valitsus hävitas rahvusvahelisel tasemel eesti maine, rahandusminister ei saanud lihtsa matemaatikaga hakkama või soosis poe taga joomist. See õnnetus ei tule mitte kunagi tagasi, enamus ühiskonda seda klouni paraadi ei talu ega luba.

Vahi aga
1 päev tagasi
Reply to  pepe

Suhteliselt rumal jutt või tahtlikult väära narratiivi loomine ehk valetamise asemel peaks ametlikud arvnäitajad välja tooma ja võrdlema. Tsahkna Gruusia sõltumatuse ähvardamine on kordades suurema mõjuga halb välispoliitiline tegevus kui nimetatud valitsuse kogu tegevus kokku. Kurb kui tegeletakse propagandaga ja ei arvestada reaalsust.

javeel,
1 päev tagasi
Reply to  pepe

kas toosama rahandusminister mitte ka töömees Urmase maksud riigile maksmata ei jäätnud? Või ma eksin?

Tigedik
2 päeva tagasi

No paistab et see ministrilaadne broiler pole asja endale selgekski teinud- Turba- risti maksumus 34 milli- ainuüksi viimane pakkumus oli ju 40 milli(mis õnneks viimasel minutil peatati) , praegu pakuks juba 50 milli. Rohukülani aga võib maksumus 250 millini juba minna. Ja rääkida mingist liikuvusreformist ja sinna pookida külge Hiiumaa !!! Millised massid need seal sõitma hakkavad !!! See oleks suurim maksumaksja raha raiskamine !!!

Maksame hädavareste arveid
2 päeva tagasi
Reply to  Tigedik

A ukidele annad vabatahtlikult 2 miljardit!
sa oled segi, vasja!!

Ants
1 päev tagasi

Suur vahe kas anda raha kellelegi kes kaudselt võitleb meie eest või hakata maksma millegi eest mida ise kunagi ei kasuta. Täna eriti tuleks teha asju mis ei tekitaks kulu juurde.

sõjas on hädavaresed? Mõtle vähe!
1 päev tagasi

Täna ei anna Sinu nimet ukidele, siis homme lastakse kõik raudteed riigis õhku.

Raul
1 päev tagasi
Reply to  Tigedik

Turba-Risti viimane pakkumus oli 20 milj, mitte nelikümmend, et sa teaks. See oli ilma elektrita. Paned elektri ja muud vidinad juurde, saad 34. Nii et ära häma seal numbritega.

Tigedik
1 päev tagasi
Reply to  Raul

Tutvu ise – reaalpakkumus oli 34milli+ km =lausa üle 40 milli saad

Perearst
2 päeva tagasi

Hullumajade kokkuhoiu arvelt saab Raudselt rööpad maha..
Aga siis jääb 200 miljonit veel puudu….
Aga kui sõidupilet maksab 100 euri Balti jaama siis kõik ok…

vahepeal
2 päeva tagasi

tuleb kindlasti valitsuse asendusreform