Tagalahe ümbruse projekteerimine osutus Haapsalule liiga kalliks

Andra Kirna

andra@le.ee

Projekti Life Est koordinaator Gerda Algre. Foto erakogu

Haapsalu linnavalitsus tunnistas liialt kallite pakkumuste tõttu nurjunuks lihthanke, millega otsiti projekteerijat promenaadi ja Uuemõisa vahele sadevee puhastamiseks mõeldud tiikidele ja kergliiklusteele. See oli juba teine hange Tagalahe äärse piirkonna projekteerija leidmiseks.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
En.
39 minutit tagasi

Kas nii ei saaks, et ehitaks enne tiigid ja teed valmis ning tagantjärele vormistaks projekti? A vat ei saa… Ehkki aastakümnete pikkune kogemus kinnitab, et tervele talupojamõistusele, avarale silmaringile ja mõnele kaasatud eksperdile tuginedes saab tegutseda kiirelt, tõhusalt ning mis miljoni vaese maal eriti tähtis – taskukohaselt. Toon näite. Kas keegi on näinud Õhtu-Kalda ja raudteetammi vahelise pilliroovälja projekti? Ei! Aga kas see ala töötab sadeveepuhastajana? Tõenäoliselt. Olgu, toodud näide tekkis soodsate juhuste jadast. Aga kus on 700-aastase piiskopilinnuse projekt? Pole, ja pole kunagi sel kujul olnudki nagu tänapäeval projekte kirjutatakse. Kui kodumajapidamised muuta sama projektipõhiseks nagu nõuab bürokraatia, sureks… Loe rohkem »

sadeveega
2 tundi tagasi

tegelemine on õigustatud ja vajab lahendamist, aga promenaad tühjusesse rajada on mõttetu raiskamine nagu ka uus linnaviletsuse magala