Mihkel Nestor: ta kasvab siiski!

Mihkel Nestor, SEB majandusanalüütik

Mihkel Nestor, SEB majandusanalüütik. Foto SEB

Eesti majandus on hakanud aeglaselt kasvama, ent taastumisprotsess saab olema pikk ja vaevaline.

Statistikaameti värske kiirhinnangu põhjal oli Eesti majandus ka selle aasta teises kvartalis mullusega võrreldes languses. Eelmise aasta teise kvartaliga võrreldes oli siinne SKP esialgse hinnangu põhjal 1,7 protsenti väiksem. Mulluse 3protsendilise majanduslanguse ja esimese kvartali -2,1 protsendiga võrreldes on number justkui pisut parem, aga kukkumine on endiselt suur. Teisalt maalib eelmise aastaga kõrvutamine olukorrast natuke vale pildi.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu.
3 tundi tagasi

Kaja hõiskas sanktsioonid,sanktsioonid aga venemaa majandus kasvab vastupidiselt enamiku euroopaga.Saktsioonide kehtestamise algusest tänaseni on venemaa naftasaaduste müügilt teeninud ca 740 miljardit dollarit,edasi mõelge ise?

Vahi aga
4 tundi tagasi

Võrrelda apelsine õuntega ja teha sellest järeldusi on omane ainult ullikesest makroanalüütikule. Majanduslangus tervikpildis jätkub ning uued maksutõusud annavad hoogu juurde, kusjuures inflatsioon tõuseb, seda ka EL ning töötuse määr on kasvus. Veel lahedam on, et 01.01.2027 ootab Eestit eest järsk hinnakasv, mis tuleneb EL regulatsioonidest. Vähem lolli juttu ja rohkem reaalsuse tunnetust.