Haapsalust varastatud murujänes jõudis koju tagasi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Malle-Liisa Raigla foto

 

Poolteist nädalat tagasi Haapsalus asuva Kärme Küüliku söögikoha eest kadunud ja tuleb välja, et üle mere Soomes käinud mururoheline jänesekuju jõudis koju tagasi.

„Saime jänese tagasi tänu haapsallastele, kes nägid ja teadsid, kes see inimene on, kellega jänes teele asus,” ütles Kärme Küüliku üks omanikke Angela Kalm Lääne Elule. Naise, kes oli jäänud kaamerasilma, kui ta ööhämaruses Kärme Küüliku ees murujänese seljas istus, korraks ära käis ja tagasi tuli, kaelarihma läbi lõikas, jänese sülle haaras ja minema taris, tundis ära haapsallane, kelle juures soomlased olid peatunud.

Soomlased, kes jänese pihta panid, võtsid Kärme Küüliku pidajatega ühendust ja ütlesid, et neil on väga kahju, et nad vintis peaga sellise tüki tegid. „Ise kirjutasid meile, et nemad on kahetsusväärse loo korda saatnud,” ütles Kalm.

Musta kilesse pakitud jänes saabus tagasi Haapsallu postipakiga, mis oli Kalmu sõnul võtnud teel jänese kuju.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lea
5 tundi tagasi

Väga ebaviisakad Soomalsed. Loodan,et neil rohkem Haapsallu asja pole.

inspektor Kukeke
8 tundi tagasi

Nagu selgus, oli Jänes siiski laenul, mitte varastatud.

En.
9 tundi tagasi

Negatiivse varjundiga vahejuhtumi võiks sõnastada ka nõnda: kärme küülik käis Soomes külas. Või puhkusel. Ja pakkuda sarnaseid skulptuure restoranis küülikusõpradele müügiks.