Sügisel selgub järgmise aasta maamaks

Omavalitsusjuhid Janno Randmaa (vasakult), Maris Jõgeva, Urmas Sukles ja Ingvar Saare.

Omavalitsusjuhid Janno Randmaa (vasakult), Maris Jõgeva, Urmas Sukles ja Ingvar Saare.

Hiljuti vastu võetud uue maamaksuseadusega Läänemaa kohalikud omavalitsused maksumäärasid tõstma ei torma, vaid ütlevad kui ühest suust, et hakkavad seda arutama augustis.

Juuni lõpus vastu võetud ja läinud nädalavahetusel välja kuulutatud seadusemuudatuse järgi võib kohalik omavalitsus järgmise aasta maamaksu määrad kehtestada senise 1. juuli asemel 1. oktoobriks. Seejuures on järgmisest aastast lubatud maksumäärad senisest poole kõrgemad: elamumaad ja maatulundusmaa õuemaa kõlvikut võis seni maksustada kuni 0,5protsendilise maksumääraga, kuid uuest aastast võib see olla kuni üks protsent. Muule maale, näiteks äri-, tootmis- ja transpordimaale võib järgmisest aastast kehtestada kaheprotsendilise maksumäära.

Kas ja millised maksumuudatused Läänemaa maaomanikke ees ootavad, ei ütle ühegi omavalitsuse juht välja, vaid kõik räägivad, et hakkavad seda arutama augustis, et võimalikud maksumuudatused jõuaksid septembri volikogu istungitele.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Elektrimolekul
1 tund tagasi

Lugege mu huultelt – maksud ei tõuse!

Vedru
1 päev tagasi

Jutt käib 100 eur/m2

Kes...
1 päev tagasi

… Lääneranna viimadt volikogu istungit kuulas, see teab et üksjagu uue kooli maksumusest kompenseeritakse maamaksu tõusuga.

Vedru
2 päeva tagasi

Peame vist Venemaalt abi ja kaitset paluma Puurottide eest…😢😢😢

AVS
1 päev tagasi
Reply to  Vedru

Üks Läänemaa 49-st tiblapartei valijast ka platsis, nagu näha.

Vedru
2 päeva tagasi

Varsti on eestlased kodutud oma kodumaal

nii on
2 päeva tagasi

kui nüüd maamaks tõuseb ja see kindlasti tõuseb , hakatakse omavalitsusi kiruma. Tegelikut on see Kallase valitsus, kes andist omavalitsustele maamaksu tõstmisel vabad käed……

Seda et
2 päeva tagasi
Reply to  nii on

Jah ja kui omavalitsuselt raha lähevad küsima linna vms korrastamiseks, siis nähvatakse sealtpoolt, et tõstke orjadel maamaksu, milles probleem!

huvitav
2 päeva tagasi

kellega seda arutama hakatakse, kus see tagatuba asub

Noor
2 päeva tagasi
Reply to  huvitav

Arutatakse nendega,kes said valimistel rahva volituse.

millal
2 päeva tagasi
Reply to  Noor

nad said rahva volituse maamaksu tõsta

said
2 päeva tagasi
Reply to  millal

kallase valitsuse ajal

kohalike
2 päeva tagasi
Reply to  said

omavalitsuste valimiste ajal pole ükski volikokku kandideerija lubanud maamaksu tõsta, selle tulemusel nad valiti, kui nüüd otsustavad maamaksu tõsta, mida aga nad lubanud pole, on nad valetajad ja petised ning tegutsevad oma valijate tahte vastaselt

ja siis?
2 päeva tagasi
Reply to  kohalike

meie valitsus tegusteb oma valijate tahte vastaselt…Mida lubati enne valimisi ja mis praegu toimub? kas kellelgi on häbi?

Juhan
7 tundi tagasi
Reply to  ja siis?

Kummaline arusaam. Kas valitsus peab kõike tegema oma raha eest. Kõik mis riigi eksisteerimise jaoks tehakse, tuleb ikka meie kõigi raha eest teha. Taevast raha ei saja, ikka maksumaksja taskust. Riigikogu ja valitsus otsustavad, mida vaja meie ühise rahaga teha ja kuhu kogutav raha kulutada. Otsustajad aga valime meie ise.

ülesalla
2 päeva tagasi
Reply to  huvitav

Arutamatagi selge, kummale poole hind liigub.