Galerii: Haapsalus algas Valgete Ööde festival

Foto: Malle-Liisa Raigla
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 9

 

Tänavune Valgete Ööde festival sai avapaugu neljapäeva õhtul Uuemõisa mõisa valges saalis, kui Andres Kaljuste ja Sophia Rahman esitasid seal Heino Elleri viiuli- ja klaverimuusikat.

Festival jätkus Tõnu Kõrvitsa triloogia esimese osa „Sina oled valgus ja hommik” ettekandega Toomkirikus. Triloogia kahte järgmist osa kuuleb täna ja homme õhtul.

Triloogia esimest korda järjestikustel õhtutel ettekandmist nimetas festivali produtsent Tuuli Metsoja üheks festivali fookuseks. Teiseks fookuseks on laupäeval toimuvad autorikontserdid, kus Rein Rannapi muusikat esitab meeskoor ja Eesti elektroonilise muusika seltsi ansambel esitab muusikat Sven Grünbergi albumitelt.

Lisaks nimetatutele kõlab festivalil ka džäss- ja kammermuusika. Toimub lastekontsert ja laupäeva keskpäeval on promenaadil tasuta kontsert.

Festivalile paneb pühapäeval punkti Theatrumi etendus, mille on kunstnik Konrad Mäe kirjadest lavale seadnud Ott Aardam. Kunstniku kodustele kirjutatud kirjad, mida Haapsalu kultuurikeskuse rõdusaalis loevad Theatrumi näitlejad, on omamoodi täienduseks Mäe loomingule. Etenduses saab näha kirjade kirjutamise ajal valminud Mäe töid ja kuulda spetsiaalselt selle etenduse jaoks loodud keelpillimuusikat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments