Eesti võimsamad autod võistlevad Kiltsi lennuväljal

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Malle-Liisa Raigla
Kiirendusvõistlus Ameerika autode näituse ajal. Foto: Malle-Liisa Raigla

Kiltsi lennuväljal toimub reedest pühapäevani kiirendusvõistlus Ameerika Auto EDRA Nationals, kus näeb võidu kihutamas Eesti kõige võimsamaid autosid, aga ka punnvõrre ja murutraktoreid.

Selle hooaja esimest täisdistantsi kiirendusvõistlus kuulub lisaks Eesti meistri- ja karikavõistluste arvestusele ka Läti meistrivõistluste kavva, EDRSi raames tulevad konkurentsi pakkuma rootslased ja soomlased ning Baltic Cup meelitab ka leedulased kohale.

Sõitma tuleb ka Euroopa meistrivõistluste sarjas osalev, mullu kolmanda koha saavutanud Andres Arnover. Ameerika Auto EDRA Nationals’il näeb tema Ford Mustangit ja tiimi tegemisi lähedalt.

Eelmine aasta endale toruraamil altered dragsteri ehk kiirendusauto ehitanud Janno Leiger sihib see aasta uusi rekordeid ja osaleb ka Balti sarjas. Võistluselt võtab osa ka Janno Leigeri 8-aastane tütar Lenna, kes sõidab Junior Dragsteriga ja on kõige aegade noorim osaleja.

Seekord võtab kiirendushooajast osa Eesti Dodge Challenger’i klubi, kes katsetavad liimirajal ehk parema pidevusega rajal võistlemist. Lisaks sellele pakuvad värvilised Ameerika muskelautod ka rohkelt silmailu ja pikki burnout’e.

Üritus ei piirdu vaid autode ja tsiklitega võidu sõidavad ka murutraktorid. Raja kõrvale tekib nädalavahetuseks lisaks punnvõrridele rada, kus võisteldakse laupäeval sprindis kui kestvussõidus ning ka lapsed saavad oma oskused proovile panna. Pühapäeval kasutavad selle ala ära RC autod, mis sõidavad offroad etappi koos lätlastega– Lat-Est Truggy Cup `24.

Kiltsi lennuväljal avatakse pealtvaatajatele väravad reedel kell 15, laupäeval ja pühapäeval kell 10. Võistluse sõidud algavad reedel kell 18, laupäeval kell 10 ja pühapäeval kell 11.

Võistlusele on registreerunud üle saja võidusõitja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments