Selts otsib võimalust konnad tagasi tuua

Andra Kirna

andra@le.ee

Looduskaitsjad Kaja Lotman (vasakult) ja Ilona Lepik tulid Konnakülla Aita Möldri kutsel. Foto: Andra Kirna

Looduskaitsjad Kaja Lotman (vasakult) ja Ilona Lepik tulid Konnakülla Aita Möldri kutsel. Foto: Andra Kirna

Haapsalu Konnaküla seltsingu eestvedaja Aita Mölder kutsus Tagalahe äärde looduskaitsjad, et uurida, kuidas konnad tagasi saada.

Konnakülas elav Mölder on mures, sest tema sõnul ei ole konnade järgi nime saanud asumis viimastel aastatel enam konni näha. „Konnakülas peavad konnad olema,“ on ta kindel. Sestap kutsus Mölder eelmisel nädalal Konnakülla keskkonnaameti loodushoiutööde büroo spetsialisti Ilona Lepiku ja looduskasutuse nõuniku Kaja Lotmani, et uurida, kuidas konnad tagasi saada.

Haapsalu linn otsib praegu hankega projekteerijat Tagalahe projekti järgmisele etapile. Seekord on projektijuht Gerda Algre sõnul kavas luua kergliiklustee ja puhkeala Uuemõisa ja promenaadi vahele, kus mullu kaevati sademevee kogumise tiike.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
peastkopp
20 päeva tagasi

toome ka teoorjuse tagasi

pioneeriaktivistid
20 päeva tagasi

tühitallamas

uskmatu
21 päeva tagasi

Need on liiga noored tädikesd teadmaks kus tegelikult Konnakülas konnad laulsid.Selles põhikohas nüüd korrusmajad.Tagalahe ääres ennem sadamat oli aga lihtne vana prügila .

Juhan
23 päeva tagasi

Kuivendame praegu Konnaküla ja nüüd toome konnad tagasi. Need tahavad ju vett ka 🙂

Yrmö Komsomoli tänavalt
23 päeva tagasi

Seal Vietnami juures olid garaažide asemel ja lepametsas väikesed augud, lombid vett täis ning lambad sõid rohu konnadele sobivalt madalaks. Lehmi hoiti kettis. Küllap sõnnik meelitas ligi putukaid mida konnad toiduks vajasid. Konni hüppas seal tõesti palju ringi. See tasakaal pole vist taastatav.

Juku
19 päeva tagasi

Õige jutt, mäletan seda veidi minagi

En.
18 päeva tagasi
Reply to  Juku

1971-73 a. paiku viidi meid Nurme tn. 2 asunud lasteaiast mõnigi kord mööda Haava tänavat alla jalutama. Teispool Metsa tänavat ulatus silmapiirini (ilmselt Randsalu ojani) rohtunud väli, mida kutsuti Lambamaaks. Kas seal ka päriselt lambaid oli, enam ei mäleta, kuid ringi joosta saime kõvasti ja Komsomoli tänava Yrmo räägib ilmselt õigust.

Hiljuti oli mul põhjust üht kadunud paekiviastet Haava t. ladustusplatsilt otsimas käia. Seda küll üles ei leidnud aga täheldasin uusi lahmakaid täidetud maaalasid Randsalu oja kõrval. Kinnisvaraarendust sinna vist kohe ei tule. Kõrvalkrundil pööritas veevärgi traktor linnakodanike sõnnikut. Aroomid… Ei tule sinna kivikõrbe ka konnasid enam.