Jaanipühade ajal on politsei väljas tavapärasest suuremate jõududega

Politsei. Foto: PPA
Politsei. Foto: PPA

Politsei on pühade perioodil turvalisust tagamas tavapärasest suuremate jõududega. Politsei palub kõigil, kes vajavad kiiret abi, helistada 112.

Politsei- ja piirivalveameti operatiivjuht Ivo Utsar rääkis, et politsei pöörab nii jaanipühade eel, ajal kui järel enam tähelepanu liiklusele, lähisuhtevägivallale ja avalikule korrale. „Selle nädala lõpust on nii liikluses kui avalikus ruumis märgata enam politseipatrulle, kes kõik töötavad selle nimel, et Eesti inimeste jaanipühad mööduksid turvaliselt. Rahustame suurematel maanteedel liiklust, kontrollime juhtide kainust ning hoiame silma peal ka rahvarohketel üritustel, et vajadusel kiiresti inimestele appi minna ja rikkumistele reageerida,“ sõnas Utsar.

Utsar lisas, et see, kuidas mööduvad tänavused jaanipühad, sõltub eelkõige inimestest endist. „Et pidustustest jääks meelde positiivne, tuleb käituda vastutustundlikult nii enda kui teiste suhtes. Siinkohal on oluline ka märkamine ja teiste aitamine. Pühade perioodil tarvitatakse enam alkoholi ja kahjuks ei suuda kõik inimesed sellega piiri pidada ning hakkavad käituma ohtlikult – võivad muutuda vägivaldseks või istuda joobes peaga rooli. Kui märkad inimest, kes on endale või teistele ohtlik, siis võimalusel sekku, helista kindlasti 112 ja kutsu abi,“ ütles Utsar.

Politsei soovitused turvalisteks jaanipühadeks:

  • Liikluses tuleb olla tähelepanelik ning sõita lubatud piirkiirusega.
  • Kui jaaniõhtul tuleb ette võtta autosõit, siis leppige seltskonnas kokku, kes on kaine juht.
  • Probleeme lahenda kaine peaga.
  • Hoia kaaslastel silm peal ja püüa võimalusel ohtlikku käitumist takistada.
  • Kui märkad inimest, kes on endale või teistele ohtlik – istub purjuspäi rooli või muutub vägivaldseks, siis helista 112.
  • Kui oled tunnistajaks kodusele vägivallale või kuuled naabrite juures vägivallale viitavaid helisid, siis kutsu kohe politsei.

2023. aasta jaanipühadel (22.-24. juunil) kontrollis politsei ühtekokku 28 943 sõidukijuhi kainust. Tabati 110 alkoholi tarvitanud juhti ning 152 kiiruseületajat. Kokku oli 178 lähisuhtevägivalla juhtumit ja kaks avaliku korra rasket rikkumist. Kainenema toimetati 89 inimest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu
24 päeva tagasi

Roolijoodikute jaht toob riigile sisse aga need teised rikkumised mitte eriti.Võidupühal me räägime kui vägevad olid meie esivanemad,kuidas nad sõdisid sini must valge lipu all jne.kui aga võidupühal käid mööda linna siis meie oma Eesti lipp on heisatud mõnel tänaval üle maja,mõnel üle kahe maja ja mõnel tänaval pole ühtegi ?
Kui niisugune asi oleks juhtunud kolmekümmnendatel siis oleks trahv olnud vältimatu !

politseis
25 päeva tagasi

leidub ka sõnajala õie otsijaid

Andres
25 päeva tagasi

Huvitav, kuskohast see armee kokku aetakse?

margus
25 päeva tagasi

Sa pook ära alahinda neid naispolitseinike, kui nad käe sulle õla peale panevad on sul endal pamperseid vaja

margus
25 päeva tagasi

100 prossu rohkem väljas, ühe auto asemel on kaks

asjalik
25 päeva tagasi
Reply to  margus

Pigem poolteist. Või siblib see üks rohkem ringi, et efekt oleks suurem

Pook
25 päeva tagasi

Kes see loll jaanipäevadel ikka purjuspeaga autoga sõidab. Aga seda me näeme kõik mis titekari on haapsalu politseisse kokku kühveldatud. Nojah tibidel ju mugav külavahel ringi sõita. Ma ei kujuta ette, kui need naistited peaksid mõnd relvastatud kriminaali nägema. Lasevad oma alukad koos pampersidega täis.

Nimi (kohustuslik)
24 päeva tagasi
Reply to  Pook

Mine kooli, Pook ja joo vähem!

AVS
24 päeva tagasi
Reply to  Pook

Lollide ja muidu osside jaoks on jaanipäev veel eriline kirss tordil.
Aga mis “naistittedesse” puutub, siis relvastatud kriminaali vastu aitab Glock. Niisama võimlevatele parmudele saab gaasiballooni tühjaks lasta, mõnele kõvemale veel taserit tutvustada. Eks mine ja proovi tüli norida, kirjuta pärast meilegi, kuidas läks.