Jaanus Mäe: suvekuumus varjupaigateenuse ümber

Jaanus Mäe, varjupaigateenuse hanke võitja, MTÜ Sotsiaalne Kaasatus juhatuse liige

Jaanus Mäe, varjupaigateenuse hanke võitja, MTÜ Sotsiaalne Kaasatus juhatuse liige

Kuurortlinna Haapsalu õhk on suvekuumusest paks ja isegi viimaste päevade vihmasabinad pole suutnud maha jahutada seda ärevust, mis on tekkinud aadressile Lihula mnt 15 planeeritava täiskasvanute (kodutute) varjupaiga ümber.

20 elukohata Haapsalu inimest, kelle jaoks linnavalitsus jaanuari lõpus seadusega kohustatud varjupaigateenust hankis, on ärevaks muutnud varjupaigaks planeeritava asukoha ümberkaudsed elanikud, lisaks kõrvalasuva kooli, lasteaia, staadioni esindajad. Linnavalitsusele on saadetud mitmeid pöördumisi, väljendamaks oma sügavat rahulolematust. Kusjuures, nagu 1. juuni Lääne Elu artiklist esmakordselt teada sain, pole uue asukohaga rahul ka linnavalitsus ise.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
McDonald
3 kuud tagasi

ei ole enam need ajad, kui kloostrist leiti varjupaika. Nüüd on varjupaigapidamine kinnisvaraäri, nagu iga teine. Mida käidavamas kohas, seda parem. Varjupaik maksab intressid, pidajale jääb krunt.

roosamanna
3 kuud tagasi

kullasoone leidmine varjupaiga äris innustab ka teisi tegudele

Vahi aga
3 kuud tagasi

Iseloomulik asjaajamine tänases, et enne teen ja pärast analüüsin. Äkki peaks enne ikka mõtlema ja siis tegutsema, aga mitte lihtlabaselt kohalikest üle sõitma?

Kurb
3 kuud tagasi
Reply to  Vahi aga

See kohalikest üle sõitmise kujund iseloomustab just linnavõimu ju. Ei midagi uut ega üllatavat. Kõik ettevõtmised surutakse läbi, küll pärast jõuab muhke ja kühme siluda. Aga teemast ka, eks Paralepa inimestel on ka nendest endistest vangidest ja muudest kooserdajatest kõrini. See piirkond on arenenud ja pole enam kopli analoog tallinnast. Igasugused pussakad on sealt välja s66dud või ise ära kadunud või vangi uuesti viidud. Ega varjupaika ei saa seal lõputult pidada. Las kesklinna rahvas ka sotsialiseerub nendega.

Haapsalust
3 kuud tagasi
Reply to  Kurb

No ei ole hea mõte neid eluheidikuid keset linna tarida nii ümberkaudsete elanike ja koolide-lasteaedade kui ka eluheidikute enda pärast.