Lääne Elu paberleht laupäeval, 1. juunil

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Päikesepargid sunnivad Lihulasse uus alajaama ehitama

Elering sõlmis ASiga Connecto Eesti lepingu täiesti uue 330kilovoldise (kV) kõrgepingealajaama rajamiseks Lihulasse. Töö maksab ligikaudu 34 miljonit eurot ja alajaam valmib tuleva aasta lõpuks. Lihulasse ehitatav võimas 330 kV alajaam on esimene omataoline Tallinna-Pärnu joonest lääne pool.

Olümpialane, kes kuulab universumit

Pariisi olümpiamängudele pääses ainsa Eesti vehklejana Nelli Differt. Eelmisel laupäeval võis teda näha Haapsalu vehklemishallis. „Olümpiani on jäänud kaks kuud ja kaks päeva,” oli Differti esimene lause, kui kokku saime. „Närvilisus võibolla veel tuleb, kuid praegu tunnen eelkõige suurt põnevust. Ikkagi esmakordselt olümpiale.”

Jaapanlased oskavad aktiivsena vananeda

Jaapani eakatel on oma ikigai ehk allikas, mille pärast elada pikk elu, selgus Kobe ülikooli professori Keiko Katagiri Haapsalus peetud avalikus loengus. Eelmisel nädalal Haapsalu kolledžit külastanud Kobe ülikooli professoritel Katagiril ja Atsuhiko Uchidal on Haapsalu kolledži magistriõppekava õppejõududega ühine akadeemiline huvi – vanemaealiste üksildus, nende kaasamine, easõbralik keskkond ja digioskused.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ferraari
1 kuu tagasi

Vat see oleks Lääne Elu poolt ehk vägagi uuriv ajakirjandus,kui selgitataks välja otsesed kasusaajad ning ka vastutajad projekti õnnestumise eest .Et kui peaks olema asi korraldatud ilma linnavalitsuse teadmiseta, siis kas oleks asja taga politsei või .Ja ega kõige hullem ei olegi vast mingid eluheidikutest joodikud, vaid miks mul on tunne,et kui oli vahepeal üleriigiline skandaal, kuidas eluaegset vanglakaristust kandev tegelane soovis vabaks saaga,aga ei saanud . Lühidalt öeldes on vga suur vahe,kas tegemist mingite keskealiste v penskaritest pudelikorjajatega või tuuakse siia mingeid ohtlikke kurjategijad,kes võivad olla karistuse küll ära kandnud, kuid kuidas neile mõjuks staadionil toimuv lärm v lasteaia… Loe rohkem »

Õpetaja Tartus
1 kuu tagasi

Kortermajade rajooni..
Lasteaed seina taga..Koolimaja kohe üle tänava…Kortermaja kohe 20 meetrit..
Vaffa koht igati…
Seal juba remonditööd käivad Ukraina desertööride poolt…
Tehtud🤩🤩🤩🤩🤩

Õpetaja Tartus
1 kuu tagasi

Ja neid kodutuid tuuakse sinna üle Eestimaa ilmselgelt…
Raha ei haise

Kodanik
1 kuu tagasi

Kus ta siis super on. Seal samas üle tee on koolimaja.

Asotsiaal
1 kuu tagasi

Varjupaiga asukoha valik on super! Tegelikult võiks tulevikus kodutute varjupaik olla lossiplatsil linnaviletsuse uue maja keldri korrusel. Ilus oleks vaadata kuidas ühed prussakad hommikult väljuvad ja teised sisenevad.