Läänemaal vaktsineeritakse kriitiliselt vähe lapsi


Möödunud aasta seisuga oli Läänemaal iga kolmas väikelaps raskete nakkushaiguste vastu õigel ajal vaktsineerimata.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
33 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
NL-st
2 kuud tagasi

Vaktsiin viib immuunsuse alla,seda teati juba nõuka ajal.Kas kellelgi on antikehi ,see ei huvita riigipoliitikat–analüüse ei lastud anda,ikka kõigile koroonasüstid sisse!Raha vaktside eest magnaatidele,olgu need või soojas halvaks lastud…Inimkond oleks kadunud juba,kui antikehi vm.haigustega toimetulelumehhanisme poleks kellelgi eelnevalt loomupäraselt olemas.

NiiON
2 kuud tagasi
Reply to  NL-st

Kui arutleda selle viimase koroonavaktsiini teemal, siis on selge, et ei taha need inimesed tunnistada liigset agarust, kes ennast kolm ja enam süsti on lasknud teha. Arusaadav, kes see ikka ennast tahab rumalaks pidada ja võibolla tõesti kedagi see mingil määral aitas. Raske öelda. Tagantjärele küll tarkus, aga ikkagi, kui vaadata liigsuremuse numbreid kasvõi Eestis, siis koroona algusaastal seda ei olnud. Liigsuremine tekkis alles peale niiöelda vaktsiini väljatulemise järgsetel aastatel. Numbrid on avalikult saadaval.

Kuupjuur
2 kuud tagasi

Usk on ,,vägev,, värk.Teadus,haridus,kultuur,valitsus,riigikord,pangad, ja meditsiin on ,,püha,, ,isegi kui ilmselged vead ja manipulatsioon,pettused.Uskuge,kergeusklikud!

Maakas
2 kuud tagasi

On vaktsiine, mis tõesti oma eesmärki täidavad, aga ka neid, mis ei tee seda mitte. See, millist vaktsiini keegi omale sisse laseb süstida, jäägu igaühe enda otsustada. Isiklikult usaldan neid, mis on aastakümneid kasutusel olnud ja mille toime on tõestatud. Absoluutselt ei usalda aga näiteks ekperimentaalset koroonavaktsiini, mida ausalt öeldes ei saa üldse vaktsiiniks nimetadagi.

Käblik
2 kuud tagasi

Asi lihtne, kui vanem keeldub vaktsiinist, siis haigekassa ravi ei hüvita !

Ehh jopp
2 kuud tagasi
Reply to  Käblik

Mismõttes see lihtne on? Maksumaksja maksab ju tervisekassasse makse enda tehtud töötasust. Mismõttes ei hüvita! Siis ei ole vaja makse ka küsida, kui ei hüvita ja näiteks mingi pask koroonavaktsiinimoodiollus ei ole meie vabariigis siiski kohustuslik.

Päris arst
2 kuud tagasi

Jätke lapsed rahule!
Süstige endale kasvõi bensiini, ega mõistust osta ei saa!!

Teine päris arst be n
2 kuud tagasi
Reply to  Päris arst

Ja maakera on lame!

AVS
2 kuud tagasi
Reply to  Päris arst

Mitte et ma eriti usuks, et sa ka päriselt arst oleksid, aga kui see miski ime läbi tõsi peaks olema, siis kas sa ei tahaks oma nime siia alla panna – teaks vähemalt, kellest ennast kaugele eemale hoida. Võimalike patsientide kaitseks võiksid taolised seisukohad avalikult teada olla.

Agu
2 kuud tagasi
Reply to  AVS

Vakstsiiniusklik. Miks te nii pimesi sellesse usute? Nagu läbi ajaloo poleks teadlased üleüldse eksinud. Pole ju nii.

AVS
2 kuud tagasi
Reply to  Agu

Oo jaa, kõik me ju teame, et alati aitab puudekallistamine, MMSi kaanimine ja Facebooki kommuunides jaburate teooriate tootmine…

Agu
2 kuud tagasi
Reply to  AVS

Mida aitab puudekallistamine ja mms i kaanimine? Mina ei tea näiteks, aga esimesi katsetusi vabatahtlikult ka endale sisse süstida ei lase. Milleks?

maru põnev
2 kuud tagasi

Vaktsineeritakse kriitiliselt vähe lapsi … – kas nüüd tulevad sanktsioonid valitsuse poolt või?

Lääne Elu
2 kuud tagasi

Küsige Rea Rausi käest.

Mati Põdra
2 kuud tagasi
Reply to  Lääne Elu

Kes ropendas?

lugeja
2 kuud tagasi
Reply to  Mati Põdra

Tavaliselt ropendad sina.

Anonüümne
2 kuud tagasi

Kes pole ikka veel aru saanud,et vaktsiinid ei ole ok!!!???Haigused külvatakse kunstlikult ja vaktsiinid on puhtalt ravimitööstuse tuluallikas..Tervise kaitsmisega pole siin pistmist uduõhkagi!Puhas pettus!

Tädi
2 kuud tagasi
Reply to  Anonüümne

Sa oled ise kindlasti vaktsineeritud( nt lastehalvatuse) vastu. Miks sa siis keelad oma lapsele seda?! Hiljem ära tule karjuma, et keegi ei aita su kast, kui juba häda käes on

Nõndaviisi
2 kuud tagasi
Reply to  Tädi

Ei ole karjuja tüüp üldse.Kuigi meditsiini vigu on olnud…Ühesõnaga me ei pea jääma vanade aegade lõksu,kui on paremaidki tervise hoidmise viise.Mitte et ,,nii oli,ja nii jäägu.,, ,epideemiad tehakse kunstlikult,siis näiliselt päästvad vaktsiinid,mis kõrvaltoimetega ja samuti hävitavad.

Imelik
2 kuud tagasi
Reply to  Nõndaviisi

Sa ei tea asjast ja paljundad vandenõuteooriaid. Kõigel on mõistuspärane seletus. “Heaks” näiteks on lastehalvatus, mis mitte ei tekkinud selle puhangu ajal vaid käis inimkonnaga kaasas juba aastatuhandeid ning ei põhjustanud selle ajani olulisi probleeme. Probleemiks kujunes siis, kui hügieeni kasvades imikud ei saanud enam seda nakkust, neil ei tekkinud piisav immuunsus ja nad täiskasvanuna ei andnud neid antikehi edasi oma lastele. Vanemate “patud” nuheldi otseses mõttes laste kaela.
Sama siin – teil endal võib ju immuunsus olla… aga teie lastel? Immuunsust ei saa “sisse süüa”, see saadakse ainult läbipõdemisel ja antikehade olemasolul. Mingeid “uusi meetodeid” ei eksisteeri- aegade algusest.

Nimetu
2 kuud tagasi
Reply to  Imelik

Isegi ilm on kunstlikult muudetud,pidevalt teevad seda poolsada riiki.Ja uskuda pimesi vaktsidesse pärast koroonaseptiide,no on mõnedel ikka posti otsas arusaam.

Imelik
2 kuud tagasi
Reply to  Nimetu

On… aga sedagi siiski väikses ulatuses ja see on ülimalt kulukas, et seda pidevalt ja laiaulatuslikult praktiseerida (rääkimata “poolesajast riigist”). Lisaks- kuidas see puutub teie arvates teemasse? Vaktsiinid ei ole mingi usk vaid meditsiiniline “mehhanism” immuunsuse esilekutsumiseks (kontrollitud tegevus). Teine variant on kõige kontrollimatu läbipõdemine ja usk, et tervis sellele vastu peab. Koroona kui haiguse käsitlemine oli ühiskonna poolt lauspaanika ja seda ma heaks ei kiida, samuti tervise otsustes riigi sunnimeetodeid (küll pean asjakohaseks argumenteeritud selgitust ja veenmist). Samuti ei saa võrrelda erinevaid haigusi ühe mõõdupuuga. Koroona, lastehalvatus ja leetrid on ikka väga erinevad. Kaks viimast mõjutavad just enim eelkõige… Loe rohkem »

Nimi (kohustuslik)
2 kuud tagasi
Reply to  Anonüümne

Tere, Rea!

Nimi kohustuslik
2 kuud tagasi

Rea räägib asjadest nii nagu nad on. Isegi Lutsar on takkajärgi öelnud et sai üle pingutatud kogu selle vaktsiinindusega. Jõudu Reale edasi liikumiseks ja lolluse trotsimiseks!

Fui!
2 kuud tagasi

Koduõppele sellised!
Nad on ühiskonnale ohtlikud.
Tükkis oma rumalate vanematega.

kribu
2 kuud tagasi

Joller ja Lutsar hakaksid muidugi nobedalt vaktsiinitootjate kasumi nimel lapsi maast madalast sandistama.

Toetan Aadut
2 kuud tagasi
Reply to  kribu

Sa kribu oled vist ajukelmepõletikku põdenud?

vajalik
2 kuud tagasi
Reply to  kribu

Sellised tagurlased ohustavad ka vaktsineerituid mingil määral. Vastutustundetu on jätta lapsed vaktsineerimata.

Ot kuda?
2 kuud tagasi
Reply to  vajalik

Kui vaktsiin on nii hea ja kindel, ning kaitseb kõige eest, kuidas siis vaktsineerimata isend vaktsineeritut ohustab?

Kodanik
2 kuud tagasi
Reply to  Ot kuda?

Kui sa oled vaktsineeritud, siis pole ju muretseda vaja.

Siis
2 kuud tagasi
Reply to  Kodanik

just haigused algavad.

Imelik
2 kuud tagasi
Reply to  vajalik

Ei see ei vasta tõele. Küll aga on tänu neile suuremas ohus need, kellele on teatud vaktsiinid tervislikel põhjustel vastunäidustatud

vajalik = idioot?
2 kuud tagasi
Reply to  vajalik

Mine lase ämbritäis vaktsiin sisse endale, siis hea ja kindel, pole vaja isegi kurja hunti karta. Kaitseb ka rahapuuduse ja lolli naabrimehe vastu.