Juhtkiri: koolireformitont

Lääne Elu

info@le.ee

Üks tont on käimas ringi mööda Eestimaad – koolireformitont. Kui tontlik see tegelikkuses on, sõltub juba omavalitsusest, kus kooliuuendust läbi viiakse. Lääneranna vald alustas koolireformiga juba aasta tagasi, kuid sellest tekkinud pahameeletorm pole siiani vaibunud ega vaibu niipea.

Lääne-Nigulas on koolireformist räägitud peaaegu aasta. Selle aja jooksul on valla haridusosakonnas valminud valla haridusvõrgu analüüs ja sellele tuginedes kavatsetaksegi edasi liikuda.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vot siis
3 kuud tagasi

Alustuseks tuleks muuta mõttemalli, et haridus ei ole kulu, vaid investeering tulevikku, sest väikerahvana ei ole meil muud võimalust saada suureks. Ühiskond ei toimi exceli tabeli järgi, kahjuks on poliitiline tasand nii riigis kui KOVis suhteliselt rumal ja saamatu, mis tähendab, et vajame totaalset restarti. Valija haugimälu on ere näide hariduse ja harituse langusest.

PRO
3 kuud tagasi
Reply to  Vot siis

Tobe jutt mis on 20 aastat vastupidiselt tõendatud . Oleme see 20 aastat nn haridusse valanud valimatult raha . Mis on tulemus – kevadised eksamitulemused olid masendavad , 20 000 noort istuvad lihtsalt kodus panustamata sellesamuse hariduse ülalpidamisse . Iga majanduainimene ütleb seepeale et see investeering on tühja jooksnud . Siin on vaja kardinaalset reformi nii sisus kui vormis