Lääneranna maksab Lihula kooli riigihanke eest ligi 3500 eurot

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lihula uue koolimaja eskiis. Kauss Arhitektuur OÜ

Lääneranna vallavalitsus ostab Lihula gümnaasiumi uue hoone riigihanke koostamise ja läbiviimise sisse ja maksab selle eest ligi 3500 eurot, sest Lääneranna vallavanema Ingvar Saare sõnul puudub kohalikul omavalitsusel spetsialist, kes suudaks säärase hanke koostada ja läbi viia.

Lääneranna vallavalitsuse majandusosakonnas töötab kümme ametnikku. „Meil ei ole tööl hankespetsialisti. Ei ole mõtet hakata ise pusima,“ ütles Saare reedel Lääne Elule. Saare sõnul on hanke maht suur, üle kümne miljoni euro. „Tegemist on rahvusvahelise hankega,“ märkis Saare. „Oleme otsustanud osta teenuse sisse. Dokumendid on töös.“

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
19 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kohalik
7 kuud tagasi

See juba meenutab komöödiat, ühest otsast lastakse lahti inimesi vallast, teises otsas 10 ametniku, aga nähh seda õiget pole. Siis maksame kellegile teisele, tundub jätkuvalt raha jagub. Majandus komisjon volikogus kiidab asja jälle heaks!?

uurimuste
7 kuud tagasi

ja statistika järgi on kõige korrumpeerunumad kohalikud omavalitsused

Lääneranna vallavanem
7 kuud tagasi
Reply to  uurimuste

Jah!

Kohalik
7 kuud tagasi

Mis tarkus see on

See...
7 kuud tagasi
Reply to  Kohalik

…vastus on nüüd retooriline.

maaelanik
7 kuud tagasi

10 majandusosakonna ametniku aastapalk on kindlalt üle 200000 euro..???? Mida nad seal toimetavad, juhivad kontori pastakate ja paberi sisseostuhankeid? Või on nad mõisa karniisi ja viinakuuri renoveerimisele spetsialiseerunud tegijad ? Lisaks hunnik teisigi küsitavaid ametnikke…elu nagu Brüsselis. Siis pole veel pädevat juristi, kes valda kohtutes esindaks ja tuli maksta teenuse eest 150000 eurot(summa pole veel kaugeltki lõplik) jne. jne. Nüüd tuli välja, et vallal on üle ootuste tubli vallavanem, kelle palka tuli korralikult tõsta tagasiulatuvalt lausa. Kas rahval juba selle allakäigutrepi vallavalitsusest juba küll ei saa ,ja kas keegi üldse aru saab, mis toimub ?

Malle
7 kuud tagasi
Reply to  maaelanik

Ise ei kujutaks ettegi , kui peaks sellisele vallale maksusid maksma .

maaelanik
7 kuud tagasi
Reply to  Malle

Kahjuks ongi nii, et Lihula kooliehituse laenu peavad hakkama kinni maksma teiste piirkondade suletud, kärbitud koolide lastevanemad ja nende kogukonnad….Lihula poolt vaatajatele, tundub asi rohkem kui õiglane

Mati Põdra
7 kuud tagasi
Reply to  maaelanik

Kõigepealt tuleb see laen ikka saada.

En.
7 kuud tagasi
Reply to  Malle

Reformierakondliku haldusreformiga normaalsed vallad sisuliselt likvideeriti. Tuleks leida täpsem nimetus loodud ‘kubermangudele’, mille valitsejad, erinevalt muistseist vallavanemaist, juhivad omi valdusi nagu Stalin Stalingradi lahingut.

Või peitub Lihula valitsuskonflikti algus kaugemas ajaloos? Piiskopliku vürstiriigikese ‘Brüsseli’ staatuse kaotusvalus?
PS. Kusjuures Lihula mulle iseenesest meeldib. Millise Roomapärase perspektiiviga tänavavõrk! Sealne Jaama tänav lööb mastaabilt Haapsalu Jaama tänavat pika puuga. 🙂

Aga praegu olen väikekoolide poolt.

rummu jüri
7 kuud tagasi

ja keda seal koolis siis õpetama hakatakse tik tokkareid, suuna mudijaid, lgbd aktiviste, rohehulle

IRW
7 kuud tagasi
Reply to  rummu jüri

jah!

Elanik
7 kuud tagasi

Seega on need 10 kasutut ametniku lihtsalt rahvaraha raiskajad või milleks nad seal üldse eksisteerivad? 10 ametnikust pole ühtegi spetsialisti 😂
Pole ime ,et põhi paistab.

riho
7 kuud tagasi

jah

Juku
7 kuud tagasi

Uue koolimaja ehitamise asemel tuleks need kümned miljonid annetada ukraina sõduritele laskemoona ostmiseks. Las paugutavad uue aasta auks.

Imelik...
7 kuud tagasi

…et vallavanem ei saa aru sellest, et ta ise pole pädev valda juhtima.

IRW
7 kuud tagasi
Reply to  Imelik...

Ega see pole jalgratta laenutus.

Jaanus
7 kuud tagasi

Meil on vallamaja tegelikult spetsialiste täis, aga just see puudub. Ja eks targem olegi see teenus sisse osta, sest kohalikud spetsialistid ei tee meil tegelikult mitte kui midagi. Käivad kohal, maigutavad suud aga reaalset tulemust ei tule kelleltki.
Ja selle koolimaja valmimisse ma ka ei usu. See on nagu järjekordne rail baltika.