Erkki Bahovski: Viktor Orbàni silmamoondustrikid

Erkki Bahovski

Erkki Bahovski

See, mis pidi juhtuma, juhtuski. Ehk siis äraseletatult tõsiasi, et peaminister Kaja Kallase idavedude skandaal on võtnud temalt Euroopa moraalimajaka rolli.

Uudisteagentuur Reuters tsiteeris eelmisel nädala Kaja Kallast pärast seda, kui Ungari peaminister Viktor Orbàn oli Hiinas surunud kätt Vene presidendi Vladimir Putiniga. „Väga, väga ebameeldiv,“ ütles Kallas Reutersi teatel. Meie peaminister lisas veel, et Orbàni käitumine on seda ebaloogilisem, kui arvestada Ungari turbulentseid suhteid Venemaaga läbi ajaloo.

Budapest sellistele avaldustele vastamata ei jäta. Nii panigi Orbàni pressiesindaja Zoltan Kovacs X-i (endine Twitter) pika jutu, kus tõi eraldi välja Kaja Kallase abikaasa Arvo Halliku ärisidemed Venemaaga. Kovacsi postituses oli juttu teistestki poliitikutest, kelle moraalsus olla vaid fassaad.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Huumoriklassika
8 kuud tagasi

Autor võiks nüüd tulla reaalsusesse ja analüüsida Ungari käitumise põhjusi. Valimised on seal toimunud demokraatlikult ning rahvusvahelised valimisvaatlejad ei ole võltsimisi avastanud. Kas demokraatlikud valimised ei sobi kellegile? Teiseks on probleem energeetikas, sest Ungari sõltub suures määras imporditavatest energiakandjatest. Energiajulgeoleku ja varustuskindluse tagab seal ainult sisuliselt tuumaenergia, kahjuks on tuumajaama ehitamine pikaajaline protsess ning selle poole pealt ümberorienteerumine muu riigi tehnoloogiale on tohutu hinnalipikuga tegevus ühiskonnale. Pragmaatiline ja mõistlik on hetkel see lõpuni ehitada ja tööle panna, et tagada energeetiline iseseisvus. Ülejäänu osas on Ungari tavaline EL liikmesriik oma “hädadega”, samasugune nagu Eesti ise. Poliittehnoloogiad ei erine Ungaris poliittehnoloogiatest Eestis… Loe rohkem »