Transpordiamet hoiatab: teeolud muutuvad talviseks

Lääne Elu

info@le.ee

Talvised teeolud. Foto: Urmas Lauri
Talvised teeolud. Foto: Urmas Lauri

Täna öösel on oodata teedel libedust, sajab lörtsi ja lund, mis jätkub kuni reedeni.

Keskkonnaagentuuri teatel sajab neljapäeval mitmel pool Eestis lörtsi ja vihma, sekka tuleb ka lund ning tihedam on sadu Põhja-Eestis.

„Tuletame kõigile liiklejatele meelde, et teed võivad olla libedad. Meie hooldepartnerid on valmis tegema teedele libedustõrjet, ent tuleb arvestada, et see võtab aega,“ lausus Transpordiameti teehoiuteenistuse direktor Janno Sammul. „Palume liiklejatel olla ettevaatlikud, eriti neil, kes pole jõudnud vahetada suverehve talverehvide vastu.“

Riigiteede hooldust teevad ettevõtjad 16 hooldelepingu alusel. Hooldetööde eesmärgiks on tagada riigiteede nõutud seisunditasemed. Lepingute täitmise üle teevad järelevalvet Transpordiameti spetsialistid, kes kontrollivad saavutatud teeseisundit. Järelevalve tegemisel on abiks 78 teeilmajaama ja 98 -kaamerat ning hooldetehnikal paiknevad GPS-seiresüsteemid.

Soovitame enne sõidu alustamist vaadata teeolusid portaalist tarktee.ee. Sõidukijuhil tuleb olla ettevaatlik ja valida teeoludele vastav sõidustiil.

Kindlasti tuleb sõidukijuhtidel üle vaadata oma auto ja selle varustus. Oluline on sõita tehniliselt korras ja talvehooajaks ettevalmistatud sõidukiga. Kontrollida, et pidurid, tuled ja kojamehed oleksid töökorras.

Naastrehvide kasutamine on lubatud alates 15. oktoobrist, talverehvid peavad kõikidel sõiduautodel all olema hiljemalt 1. detsembriks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Valge Daam
3 kuud tagasi

Läksin poodi. Jää. Kohe alguses tegin neljakordse axeli, järgnes kaskaadis neljane flip, kolmene toe-loop, siis sammude rida, edasi kaskaadis neljane lutz, neljane salchow, siis suunavahetusega painutuspiruett, neljane toe-loop, lõpuks hüppega madalpiruetti, sealt püstpiruetti. Olingi poes.

Misasi
6 kuud tagasi

Pluss15kuulõpuni tüüp on nüüd vait nagu sukk.

Napak
6 kuud tagasi
Reply to  Misasi

Tarkmeestasku tuli sealt ametist välja.

nii oli
6 kuud tagasi
Reply to  Napak

Lolliks läinud
7 päeva tagasi
Väljas vähemalt kuu lõpuni +10 sooja ning peaks talverehvid alla panema!?

Nimi (vabatahtlik)
6 kuud tagasi
Reply to  nii oli

Kas keegi sunnib? Läheb ehk arstile.

nii oli
6 kuud tagasi

Kes mida sunnib?

Nimi (vabatahtlik)
6 kuud tagasi
Reply to  Misasi

Kui libedaga käbla paned, süüdista ennast! Ja ära tule mölisema liivaja soola teemal!