Anvar Samost: Ansipi ajal sellist jama poleks olnud

Anvar Samost. Foto: erakogu

Anvar Samost. Foto: erakogu

Ilmselt on kõigis lehetoimetustes viimased kümme aastat erinevate poliitiliste teemade kontekstis tehtud nalja, mis kõige lihtsamas vormis võiks kõlada nii: „Te hakkate veel Ansipit taga igatsema.“

Nüüd on ajalugu – nagu ikka juhtub – jõudnud kohta, kus pea kogu iroonia on naljast kadunud. Tõesti, ilmselt poleks mitte ainult ajakirjanikel, vaid ka Ansipi poliitilistel vastastel tema pikast peaministriperioodist midagi selle vastu, kui valitsuse juhiks oleks taas keegi, kes vastab küsimustele küll tüütavalt pikalt, aga reeglina sisuliselt, ja amatöörlust ei salli.

Kirjutan neid ridu neljapäeva õhtul, kaks päeva pärast seda, kui praegune peaminister ja Reformierakonna esimees Kaja Kallas teatas, et järgmise aasta riigieelarve on valitsuses kokku lepitud. Paraku ei tea mina ega ka keegi teine väljaspool valitsuse tuumikut ja kitsast rahandusministeeriumi ametnike ringi, kui suured on siis selle kokku lepitud riigieelarve tulud ja kulud, rääkimata detailidest. Kolmapäeva õhtul – istuge nüüd, kui te äkki seisate ja võtke lauaservast kinni – ei teadnud neid põhinäitajaid ka rahandusminister, samuti Reformierakonda esindav Mart Võrklaev, kui uskuda, mida ta ERRi ajakirjanikule ütles. Aga see on usutav.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
spetsnaz
11 kuud tagasi

Ansipi ajal sellist jama poleks lubatud, vaid kohe aeti koerad ja spetsnaz rahvale peale. Kaja proovis ka ja harjutas kätt eestlaste peal Toompeal, venelastega peeti ”dialoogi” nõrga politsei kaudu.

Imelik
11 kuud tagasi

“…kes vastab küsimustele küll tüütavalt pikalt, aga reeglina sisuliselt, ja amatöörlust ei salli.”
Parafraseerides kõne all olevat isikut- ega te seemneid ei ole söönud?
Tema ajal sai “normiks” faktide eitamine ja negatiivse esitamine “eduloona”. Meenutagem kriisi eitamist, tuues põhjenduseks eelarve täitumise ja kasvu (mida ta muuseas hiljuti ka ühes raadiosaates kordas). Et sel on siiamaani ulatuvad negatiivsed tagajärjed ei huvita teda paraku üldse. Ametnikkonna politiseerimine sai ka alguse pigem tema ajal ning “naljatlemine Ligi stiilis” ametlikel üritustel. “Sisuline” populist on küll mingi uus määratlus….

Kalvi Sepp
11 kuud tagasi

Samosti võiks ajakirjandusest eemale hoida, oleks natuke talutavam kommentaare kuulata ja lugeda.Kust küll on pärit tema sarkasm.

Toidame niigi pakse
11 kuud tagasi

Vahet pole!
Rehvid mõtlevad alati oma taskule, mitte inimestele!
Astuge juba tagasi, aferistid!

Kalle
11 kuud tagasi

Kaja ja Andrus on nagu öö ja päev erinevad.

Nimi (vabatahtlik)
11 kuud tagasi
Reply to  Kalle

Jah, üks neist naine, teine mees!

lasi
11 kuud tagasi

tartu kommertspanga põhja ja pani tasku

Imelik
11 kuud tagasi

Ansip oli on ja jääb üheks komsomolkuseks, kes sai võimule tänu eesti rahva nõrgale mõistusele ja valiku puudumisele. Võrklaev on lihtsal tagajärg ja “ilus Kaja ” “keha “.

Jaaa...
11 kuud tagasi

Ja sina olid üks 50000 hulgast.Nõrk.

reaalsus
11 kuud tagasi
Reply to  Jaaa...

eksid, Rehvi-kommunistide valitsus oli nõrk, mitte siit lahkunud inimesed.

Rehvimaffia
11 kuud tagasi

Jaaa… Ansipi ajal põgenes Eestist ca 50 000 eestlast ja riik oli Euroopa põhjas oma majandusega….täpselt nagu täna, üks oravasitt puha.

tõsi
11 kuud tagasi

ka stalini ajal