Juhtkiri: kõige taga on hirm

Lääne Elu

info@le.ee

Tuhandetele lasteta naistele teadusuuringu ja rahvuskehandi päästmise egiidi all küsimustiku saatnud Pere sihtkapitaliga seotud skandaal näitab ühiskonna kohta nii mõndagi, ja mitte ainult seda, et ühe erakonna rahastatud ning huve teeniv mõttekoda saab rahvastikuregistrist kätte tuhandete inimeste andmed. See oleks lihtsalt üks inetu lugu, mis ära klaaritakse. Skandaalist endast hoopis huvitavam on see, mis juhtus, kui andmetele juurdepääsu võimaldanud Raul Eamets sai ametist lahti.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Päästame ikkagi Eesti
8 kuud tagasi

Inimvaenulik ” valitsus” koos oma rahvast suretava süsteemiga peab kohe kaduma!
Astuge tagasi või emigreeruge või hüpake, kõik aitab eesti rahvusel säilida!

Külamees
8 kuud tagasi

Vau, kohe üks jõuline seisukohavõtt. Hirmust niipalju, et hirm väljasuremise ees on meid saatnud kogu aeg. Seda mainis L. Meri 1988 aasta loomeliitude kõnes (just siin üheks hirmunud keskealiseks meheks nimetatud U. Reinsalu meenutas seda meile). Taasiseseisvumine pidi selle hirmu meist lõplikult pelutama. Aga arvud teps mitte ei näita seda. Edasi tähtede poole – meie rekordist 100 aasta madalaim arv uusi eestlasi, Soomes juba 250 aasta, ah ja, Lõuna Koreas on sündimuskordaja 0,78. Ehk suuremad rahvad võivad seda endale lubada, meie siin alasi ja haamri vahel, allamiljonilisena, kaome nii kähku välja surnud väikerahvaste rohkeid ridu täiendama. Keda keegi ei mäleta,… Loe rohkem »