Vormsi rannikule uusi maju ei ehitata

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vormsi on üks kuuest saarest, kes osaleb Saarte Energiaagentuuris. Foto: Urmas Lauri

Vormsi elanikud on seda meelt, et saare rannik, kus ehitisi pole olnud, jääks ka edaspidi tühjaks. Foto: Urmas Lauri

Vormsi volikogu otsustab reedel Borrby küla Östery rannaala detailplaneeringu koostamise algatamata jätmise üle.

Vormsi ettevõtjad Toomas Valge ja Jakob Saks tahavad saare põhjarannikul Borrbys rajada mereäärsetele kinnistutele kolm elamukrunti. Valge ja Saks esitasid ühise planeeringualgatuse soovi vallale juba enam kui aasta tagasi, kuid seni pole volikogu selle algatamist või algatamisest loobumist veel välja kuulutanud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
23 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kui saarerahvas
8 kuud tagasi

sõja eest saarelt põgenes , asusid sinna elama kolonisaatorid, nüüd aga mingi MEIE rahvas koloniseerib saart

Tipp ja Täpp
8 kuud tagasi

Koloniseeritud eestimaad on sajandeid, taanlased, rootslased, sakslased, venelased, jne. Küsimus, kes neist on oodatud ja kes mitte? Vastan, kolonisaator on kolonisaator aga millegi pärast ühte võõrvõimu kiidetakse, kummardatakse ja kiidetakse nende pärandit.

Misasi
8 kuud tagasi
Reply to  Tipp ja Täpp

Jah, sest mõni võõrvõim teeb kohaliku targemaks, tunduvalt targemaks, aga teine jällegi lollimaks ja joodikuks ja vargaks

Tipp ja Täpp
8 kuud tagasi
Reply to  Misasi

Ega kirve ja mõõga toodu tarkust ei pea siis veel ülistama?

Misasi
8 kuud tagasi
Reply to  Tipp ja Täpp

Kui ajalugu ei tunne, siis ei peaks arvama niisama tühja. Mis sa töll ise arvad, kuidas sinu vanemad nii targad olid, et sind kooli saata? Oled mõelnud? Et ülüldse kirjakeelt osata. VÕi oled ka selline, et piim tuleb prismast ja vabadus on iseenesest mõistetav?

kribu
8 kuud tagasi
Reply to  Tipp ja Täpp

Venelased väidavad siiani,et tõid eestlastele kirjaoskuse.

Njah
8 kuud tagasi

Aeg lahendab ja küll ükspäev piisav raha taas asjad liikuma paneb.

Kaido
8 kuud tagasi

Ei ole mererand mõeldud ehituseks. Rikkurite golfi-plakat koolimaja taga maas ja kildudeks, on aeg koristada. Samuti uhke ja üllas meiupuu vedeleb eesti rahvusvärvides lintides laululava taga. Tehke kulutus ja koristage.

Mimi
8 kuud tagasi

Tore küll. Oled maaomanik aga ikka ehitada ei tohi. Teistel ikka suuremad õigused kui inimesel, kes maamaksu maksab

Saarlane
8 kuud tagasi
Reply to  Mimi

Ostad maa kuhu ehitada ei tohi, annad panuse uude võimu ja loodad, et saadki ehitada sinna kuhu pole ette nähtud? Maamaksu maksadki selle maa eest, mille ostsid, teades, et sinna ehitada ei tohi.

Süürlane
8 kuud tagasi
Reply to  Saarlane

Maa on ikka nagu maa või nagu geoloogid seda hindavad, siis koosneb see erinevatest alukivimitest aga maa on ta ikkagi. Väide, et mingitele aluskivimite ladestustele saab aga kuhugi mitte on inimlooma pärsitud mõttevõime või ausalt öeldes kadeduse tulemus ja see ongi kurb.

Triin
8 kuud tagasi
Reply to  Mimi

On vajalik merekallas maju täis ehitada? metsa maha võtta ja siis istikuid uuesti mulda panna- arulage. Tavainimene ei saa mererannas liikuda. Loodus peab olema mõneski kohas nii, nagu on. Täiesti õige- ei ehitata ega rikuta mereranda! Rikkurid ei pea saama kõike ja tavainimesed eemale lükata.

pole
8 kuud tagasi
Reply to  Mimi

sa mingi omanik, tavaline rentnik, keda riik maamaksu kätte saamiseks nimetab hellitavalt omanikuks

Hary
8 kuud tagasi

Uskumatu!!

Nimi (kohustuslik*)
8 kuud tagasi
Reply to  Hary

Uskumatu oleks olnud see kui nad oleksid ehitada saanud. Vallavalitsuse liige ja majanduskomisjoni liige. Veidi uurivajakirjanduslik lugu.

Triin
8 kuud tagasi
Reply to  Hary

Sel eesmärgil supelsaksad Vormsile end seavad. Mõnigi plaksutab- oo, kui toredad poisid. Andku oma rahad saare ehtimiseks/hoidmiseks, laste/vanurite abistamiseks, kehval järjel inimeste abistamiseks, mitte mereranda ehitamiseks.

Sass.S
8 kuud tagasi
Reply to  Triin

Küll nad ehitavad! Ennegi seadusi väänatud.

Riin
8 kuud tagasi
Reply to  Sass.S

On õige, nii võib juhtuda, aga ei tohi. Keegi supelsaks saanud pataka, et saare vanaaegsed fotod teede äärde vaatamiseks panna, ainult ei paista neilt midagi peale kooruva ja narmendava katte. Supelsaksad- tehke korda.

Kusta
8 kuud tagasi
Reply to  Riin

Ei olnud tuu supelsaksade projekt, hr Timusk vast tegeleb selle küsimusega, sai ju pea 30 000 euri vöövahele topitud ja tulemus vastab Riin kirjutisele

Ilusilm
8 kuud tagasi
Reply to  Kusta

Kui ma väägadi mööda ei pane, siis oli selle projekti nimi “Vormsi kadunud vaated” irw…nimetame ümber Mädanenud vaated. Aga ei peagi ju lootma,et tilulilu lusikavoolimise õpitoa korraldaja millegi eest vastutab. Ta ju teeb lihtsalt kätega suuri ringe ja otsustab, kes võib või mida ei või…öäk

Riin
8 kuud tagasi
Reply to  Kusta

Tõenäolislt see hr. on kah supelsaks. Või? Ossa. oligi selline rahasumma?

Juks
8 kuud tagasi
Reply to  Riin

Seega otseses mõttes raha tuulde. Samuti veider brändi lugu, mis sellest muutub? brändimärk ümbristel läheb samuti prügilasse. Raha tuulde- ei ole mõistlik projekt.

Marju
8 kuud tagasi
Reply to  Triin

Tundub, et igatseme sovietiaega tagasi. Ei pea ju andma, natsionaliseerime riigi ( mis kuradi riik see Cccr ikka oli) tuludesse ja et keegi ei mögiseks väga, vagunisse ja siberisse. Tibli Triin, istu 5