Juhtkiri: keda austada, keda mitte

Lääne Elu

info@le.ee

Kui Venemaa mullu 24. veebruaril Ukrainale täie hooga kallale tungis, põhjendati seda muuhulgas asjaoluga, et Ukraina ei austavat oma suuremat venda nagu kord ja kohus.

Haapsalu Ukraina sõpruslinna Umani linnapea Irõna Pletnõva meenutas, et just selles 600 kilomeetri kaugusel Ukraina-Venemaa piirist asuvas vaikses linnas hukkus raketirünnakus suure sõja esimene tsiviilisik. „Milline austus saab meil olla agressorite vastu,” arutles Pletnõva. Õnneks on Uman aktiivsest lahingutegevusest kaugel, kuid õnnetuseks võtavad agressorid aeg-ajalt ka selle linnakese oma rakettide sihtpunktiks tuletades ikka ja jälle meelde, et nende vastu ei saa olla vähimatki lugupidamist.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kribu
9 kuud tagasi

Ukraina on Eestiga võrreldes ikka tohutult suur riik ja sealon sõja eest põgenemiseks ruumi maa ja ilm,poleks tõesti vaja 2000 km. kaugusele rännata.

tuleb
9 kuud tagasi

välja, et saab, kõik need MEIE inimesed on au sisse tõstetud ja naudivad siin elamist

K.s
9 kuud tagasi

Lootsin, et juttu tuleb praegusest valitsusest, aga võta näpust…