Vald pani Grossi poeketile silma jäänud kinnistu oksjonile

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lihula Tallinna mnt 65 kinnistu
Lihula Tallinna mnt 65 kinnistu

Lääneranna vald pani osta.ee keskkonnas enampakkumisele kinnistu, kuhu tahab laieneda ärimees Oleg Grossile kuuluv toidukaupade kett.

Aprillis kirjutas OG Elektra juhatuse liige Kertu Olu Lääneranna vallavalitsusele, et neil on endiselt huvi laieneda Lihulasse ning ettevõttele on silma jäänud Tallinna maanteel asuv kinnistu, mille nad hea meelega ära ostaksid, et sinna pood ehitada. Kinnistul asus kunagi Lihula piimatööstuse hoone.

Kinnistu hoonestusõigus on enampakkumisel alghinnaga 90 000 eurot. Selle eest saab hoonestusõiguse 50 aastaks tingimusega ehitada sinna toidupood. Kui pood on valmis ja saanud kasutusloa, siis müüb vald kinnistu hoonestusõiguse omanikule ühe euro eest maha.

Lääneranna majandusjuht Urmas Osila kinnitas, et Gross on tõepoolest kinnistu vastu huvi tundnud ja käinud ka ise helikopteriga Lihulas. Osila sõnul ei tahtnud vallavalitsus põhimõtteliselt müüa krunti otsustuskorras Grossile. „Miks me peaks kedagi eelistama,“ ütles Osila. Tema sõnul on enampakkumisest teavitatud ka teisi poekette, kes võiksid olla huvitatud laienemisest Lihulasse. „Ma kedagi eraldi välja ei tookski,“ ütles Osila. „Kõiki suuremaid kette oleme teavitanud, et osavõtt oleks elavam. Eks lõpphind huvita meid ka.“

Lääneranna vallavalitsus on järjest müünud valla vara muruniidukitest Kasari koolimaja ja spordiplatsini. Viimati müüdi maha autotõstuk, mille eest sai vald 3600 eurot. 20 000eurose alghinnaga on juba mitmendat korda osta.ee keskkonnas müügis muinsuskaitsealune tall-tõllakuur Puhtus.

Lihulas kunagise piimatööstuse territooriumil asuva kinnistu hoonestusõiguse enampakkumine kestab 24. juulini. Eilseks ei olnud keegi selle vastu veel huvi tundnud.

Lääneranna vald ostis varisemisohtlikuks muutunud piimatööstuse hoone ja kinnistu omanikult 5000 euro eest ja lasi hoone kaks aastat tagasi maha lammutada plaaniga tühjaks jäänud kinnistu maha müüa. Juba toona tundis OG Elektra huvi Lihulasse laienemise vastu, aga sobivat asukohta ei leitud.

Lihulas on kolm toidukauplust – Coopi pood, Meie toidukaupade pood ja pisike erapood Kõhurõõm.

Grossil on Eestis 75 poodi, Pärnumaal Pärnu-Jaagupis ja Vändras. Läänemaal Grossi poode ei ole.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kriitk.
9 kuud tagasi

Aeg oleks praegusel vallavalitsusel tagasi astuda ja lasta valitsma need kes on sellesd vallasd huvtatud ja tahaksid seda valda edasi viia aga mitte põhja lasta. Lihula coop on eesti üks kalleimaid poode, nii et las tulla konkurente ett hinnad alla saada.

Kohalik
9 kuud tagasi

Ükski Rimi ega Selver siia Lihula tule, aga kardetakse et Gross lööb hinnad alla, kuna tal palju omatoodangut😃

IRW
9 kuud tagasi

No oleg on kaval vana rebane , ta mujalgi trikitanud , kui vald ei taha norm anda , leitakse muu asupaik – võiks sinna vana olerexi platsile ehitada , kohalikud leiavad ka tee sinna , aga transiidi võtaks kõvasti endale

Ats
9 kuud tagasi
Reply to  IRW

Too on väga hea mõte! Kui veel selline parkla saaks olema,kuhu pika veokaga saab,siis oleks kliente tohutult.

seikspiir
9 kuud tagasi

Kui Lihulasse ei saa, ehitagu Haapsallu.

Napak
9 kuud tagasi

Ning varsti on pealkiri: “Nii jäigi Lihula Grossi poest ilma”.

Jaan.K
9 kuud tagasi

Vald loodab rohkem saada aga lõpuks ei saa midagi. Pole poodi ega ka vallal saadud raha.Ahnus.

Kuumalaine
9 kuud tagasi
Reply to  Jaan.K

Arvata võib :))) , poliitik arvas, et tõmbab elukutselisi ärimehi lohku. Edu neile siis :)))))

Napak
9 kuud tagasi
Reply to  Jaan.K

Valla juhtimiseks on vaja arukaid juhte.

Kati Nõdra
9 kuud tagasi
Reply to  Jaan.K

Või on mõnel olemasoleval poepidajal käpp sees.

IRW
9 kuud tagasi
Reply to  Kati Nõdra

No koop on igal pool üritanud takistada

Kati Nõdra
9 kuud tagasi

Ning kui kõik on maha müüdud, jookseb kamp laiali.

Kohalik
9 kuud tagasi
Reply to  Kati Nõdra

Varsti müüvad endid ka maha, tegelikult juba müünud. Grossi pood ammu Lihula tahtnud, ju kellegile jääb ette see