Läänemaa kergejõustiklased tõid Eesti meistrivõistlustelt kolm medalit

Kleer Jaani tuli võistlustelt medaliga. Foto: erakogu
Kleer Jaani tuli võistlustelt medaliga. Foto: erakogu

Rakveres toimusid teisipäeval ja kolmapäeval Eesti U18, U20 ja U23 vanuseklassi meistrivõistlused kergejõustikus.

Kokku osales riigi esivõistlustel üle 500 noore kergejõustiklase, neljakümnest Eesti kergejõustikuklubist. Läänemaad esindasid nendes vanuseklassides meie tublid naissportlased.

Esimese medali tõi Läänemaale Trinity Õismets. Alates 2017. aastast Läänemaa kergejõustikuklubi esindanud Vatla spordineiu võitis oma esimese Eesti meistrivõistluste medali. 2000 meetri takistusjooksus tuli U23 vanuseklassis võistlevale sportlasele hõbedane autasu ajaga 9.27,87. Trinity Õismets on tegevjalgpallur, kes juba kolm aastat mängib Eesti naiste meistriliigas.

Head stardid tegid Haapsalu kergejõustikuklubi spordineiud. Kergejõustikurajale on selle aastaga edukalt tagasi pöördunud Kleer Jaani. U20 vanuseklassis võistlev Ridalast pärit sportlane teenis kõrgushüppes pronksmedali. Ta ületas kõrguse 1.45. Ka teistes hüpetes oli ta väga edukas. Kolmikhüppes tuli väga kõrge kuues koht. Tulemuseks siin isiklik rekord 10.69. Kaugushüppes lendas ta jälle üle viie meetri. Sellel korral andis tulemus 5.03 protokolli 18. koha.

Läänemaa parim naiskergejõustiklane Emma Kathrina Hein ei lahkunud ka sellel korral medalivõiduta. Oma ühel tugevamal alal odaviskes tuli suurepärase isikliku rekordiga 45.87 hõbemedal. Kahjuks juhtus temaga õnnetus aga 100 meetri tõkkejooksu finaalis. Kus ta eelviimasel tõkkel kukkus.

Stabiilse võistluse tegi U18 vanuseklassi sportlane Marta Klooster. Ta saavutas kolm 13. kohta: 100 meetri jooksus B-finaalis 14.11. Eeljooksus aga sai ajaks 13.90. Kaugust hüppas 4.64 ja kõrgust 1.45.  Parima tulemuse tegi ta aga 400 meetri tõkkejooksus, kui ületas seitsmendana finišijoone ajaga 1.19,38.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments