Kolm grillretsepti jaanipäevaks

Lääne Elu

info@le.ee

Kokk Marko Kokmann ja vrapp magusas laimikastmes kanaga. Foto: Vallo Kruuser
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4
Kokk Marko Kokmann ja vrapp magusas laimikastmes kanaga. Foto: Vallo Kruuser

Nõo Lihatööstuse tehnoloog ja tunnustatud kokk Marko Kokmann koostas jaanipühadeks kolm uudset grill-liha retsepti värskete aedviljade ning kastmetega.

Vrapp magusas laimikastmes kanaga

Vrapp magusas laimikastmes kanaga. Foto: Vallo Kruuser

Retsepti koostisosad:

  • Nõo broileripoolkoivad magusa laimiga (Sweet lime drumsticks)
  • Vrapp
  • Salatileht
  • Tomat
  • Kurk

Valmistamine:

Grilli broileripoolkoivad ja lase need veidi jahtuda. Eemalda kontidelt liha ning haki väikesteks tükkideks. Vala koibade marinaad kaussi ja kuumuta, kuni see muutub paksuks ning kleepuvaks kastmeks. Lisa kastmele hakitud liha ning lase sellel jahtuda. Aseta vrapp taldrikule, laota sellele salatileht, hakitud tomat ja kurk või mingi muu värske aiasaadus ning kana koos kastmega. Voldi vrapp kokku. Soovi korral võid selle enne serveerimist asetada korraks kuumale grillile küpsema.

Mustikane BBQ grill-liha köögiviljasalati ja salsaga

Mustikane BBQ grill-liha köögiviljasalati ja salsaga. Foto: Vallo Kruuser

Retsepti koostisosad:

  • Nõo BBQ grill-liha mustika mopiga
  • Paprika
  • Mais
  • Tomat
  • Sibul
  • Küüslauk
  • Jalapeno
  • Oliiviõli
  • Sool ja pipar
  • Suhkur või mesi
  • Petersell või koriander

Valmistamine:

Esmalt valmista salsa kaste. Selleks aja grillpott kuumaks, vala sinna veidi õli ning pruunista seal mõned hakitud küüslaugu küüned ja sibul. Seejärel lisa hakitud tomat, paprika ning mõned jalapeno kaunad. Lase sellel podiseda, kuni kaste muutub paksemaks. Maitsesta seda soola ja pipraga ning soovi korral magusta veidi suhkru või meega.

Järgmise sammuna grilli liha ning seejärel paprika ja mais. Viimaste asemel võid kasutada ka kodumaiseid aedvilju. Enne grillimist määri paprikat veidi oliiviõliga. Jäta see grillides kergelt krõmpsuks. Kui paprika on jahtunud, siis lõika sellest pikad ribad. Maisi terad tõmba peale grillimist terava noaga tõlviku küljest lahti.

Serveerimisel pane taldrikule aluskihiks maisiterad ja paprikaribad ning maitsesta need soola ja pipraga. Seejärel aseta nende peale grill-liha ning vala sellele salsa kaste. Kõige lõpuks puista toidule veidi maitserohelist, näiteks hakitud peterselli või koriandrit.

Broileri grillsteigi ja mango salat

Broileri grillsteigi ja mango salat. Foto: Vallo Kruuser

Retsepti koostisosad:

  • Nõo Fitlap passioni broileristeigid
  • Mango
  • Kurk
  • 60 g Kreeka jogurtit
  • ½ sidruni mahl
  • Teelusikatäis mett
  • Väiksem punt värsket basiilikut
  • Sool ja pipar

Valmistamine:

Grilli passioni marinaadis broileristeigid ning lase liha maha jahtuda. Salatis võid kasutada ka eelmisel päeval grillitud liha. Haki see väikesteks kuubikuteks nagu ka mango ja kurk. Serveerimiseks sega kõik koostisosad omavahel. Kastmeks sega kokku Kreeka jogurt, sidrunimahl, hakitud basiilik, mesi, veidi soola ja pipart. Kastme segamiseks võid kasutada ka saumikserit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
bbva bank
1 aasta tagasi

Laenu- ja krediidipakkumine alates 5 tuhandest eurost kuni 1 miljoni euroni. Garanteerime teile 100% optimeeritud laenu intressimääraga 2%

RAHASTAMINE

Finantseerimispakkumised kõikidele ettevõtlusprojektidele alates 1 miljonist eurost kuni 50 miljoni euroni.

Võtke meiega ühendust, et saada laen vähem kui nädalaga.
Post: bbva.bank.service@gmail.com

ikkaikka
1 aasta tagasi

Kas päriselt keegi teeb endale jaaniõhtuks vrappe? Liha grillile ja salat kõrvale, jalg üle põlve ja jaanid peetud. Muidugi, kel huvi, siis vrapp on vältimatult vajalik.

Tom naabermajast.
1 aasta tagasi
Reply to  ikkaikka

Julgen väita,et “rännumees” ootab ikka tanklatoitu olenemata pühast.

oluline
1 aasta tagasi

on teada, et inimene peab sööma seda toitu, mis tema ümbruskonnas kasvab, kui süüa kõike eksootilist, mida reklaam pakub, võib see lõppeda mao või pärasoole vähiga