Heino Tamm: kui teeks ikka enne selgeks, kuidas edasi minna?

Heino Tamm. Foto: erakogu

Heino Tamm. Foto: erakogu

Riigikogu valimistest on möödas peaaegu kolm kuud. Kahju, aga rahva poolt valitud esinduskogu pole seni õiget töörütmi sisse saanud.

Eks oma osa oli selles, et justkui plahvatava pommina mõjus opositsioonile uue võimuliidu koalitsioonilepe. Selle peale ennustas opositsioon kohe meie riigile suuri hädasid ja peatset hukku. Mure Eesti saatuse pärast tõi nii mõnelegi poliitikule pisarad silma, mõni näitas veel ka oma sisemist ürgset jõudu parlamendi töölaual.

Kui veidi mõelda, võib ju opositsiooni pada valitsuse katelt mustaks sõimata, aga ka tema enda värv peaks valijal veel värskelt meeles olema. Kas parim poliitik on see, kes lubab kaotada mõne maksu, lubades samal ajal senisest paremaid teenuseid ja tagatisi? Paraku on teada, et kõik nende sõnad on lihtsalt üks veider poliittehnoloogia, mis mõeldud harimatu ja mõtlemisvõimetu elektoraadi köitmiseks.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juhan
9 kuud tagasi

Küssa: kuidas edasi minna?
Vastus: erakorralised valimised parandatud süsteemiga (välistada kandidaadid kes ei kinnita et lähevad rk-sse etc)

2. kodanik
9 kuud tagasi

Naiivne on loota, et koalitsioonil oleks tahtmist riigi rahaasjad läbipaistvaks muuta ja näidata, kuhu maksumaksja raha päriselt läheb. Peale seda oleks maksude tõstmist veelgi raskem rahvale maha müüa.

mõtlemisvõimetu
9 kuud tagasi

elektoraat on vaimustuses sellest poliittehnoloogilisest mölast