Heategevuslik teatejooks ja Rademar toetasid Haapsalu taastusravihaiglat 4900 euroga

Lääne Elu

info@le.ee

Haapsalu taastusravihaigla sai kätte 49000 eurose toetuse. Foto: erakogu
Haapsalu taastusravihaigla sai kätte 4900 eurose toetuse. Foto: erakogu

Eesti suurim koolinoorte spordiüritus heategevuslik teatejooks ja Rademar andsid üle 4900 euro suuruse annetuse Haapsalu neuroloogilisele rehabilitatsioonikeskusele.

Summa läheb Eesti ainsa avaliku tegevuspargi arendusse, kus saavad mängida ja liikuda ka ratastoolilapsed. Haapsalu neuroloogiline rehabilitatsioonikeskus algatas tänavu liikumispargi kolmanda etapi arendamine, et parandada Haapsalus ravil viibivate laste ja noorte vaba aja veetmise võimalusi. Unikaalsete atraktsioonidega tegevuspargis saavad koos mängida terved ja ratastoolilapsed. Aastas käib keskuses ravi saamas 3500 inimest.

„Võrdsusest mänguplatsil saavad alguse võrdsemad suhted ühiskonnas, samuti peame me järjepidevalt panustama noorte liikumisse,“ ütles annetust üle andes heategevusliku teatejooksu eestvedaja Erik Pallase.

Rademari juhi Margus Juksari sõnul annab liikumine parema tervise kõigile. „Ka neile, kellel on see keerulisem. Rademaril on hea meel toetada laste tegevusparki ja anda panus Teatejooksu mõttele märgata lapsi, kellel liikumine on raskendatud,“ ütles Juksar.

4900 eurost 1900 laekus teatejooksu annetustelefonile ja -kontole ja 3000 eurot annetas Rademar. Lisaks on eraalgatusliku pargi loomisesse panustanud Haapsalu linn, Tartu ülikooli kliinikumi lastefond, Kanada akadeemiliste naiste selts, PZU kindlustuse sõbrad, Mesikäpp ja HNRK toetusfondi annetanud eraisikud.

Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse eestvedamisel toimuva tegevuspargi rajamise oluliseks ajendiks on arstide soovitus, et kui ratastoolilapsi innustada liikuma teraapiavälistel aegadel, siis teevad nad suuremaid edusamme. On teaduslikke vihjeid sellele, et inimene paraneb ja areneb kiiremini, kui tal on rikkalik taustsüsteem ja tema arengut toetab elukeskkond.

Haapsalu taastusravihaiglat saab toetada aastaringselt helistades heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot)  või tehes ülekande HNRK Toetusfond SA kontole SEB pangas EE451010220268957228 märksõnaga Teatejooks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments