Riik lükkas Viigi kooli ehituse kümneks aastaks edasi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Haapsalu Viigi kooli direktor Kristi Kivipuur peab nüüd hakkama majas teise pilguga ringi vaata- ma: kui uut koolihoonet niipea ei tule, siis remondist ei pääse. Foto: Malle-Liisa Raigla

Haapsalu Viigi kooli direktor Kristi Kivipuur peab nüüd hakkama majas teise pilguga ringi vaatama: kui uut koolihoonet niipea ei tule, siis remondist ei pääse. Foto: Malle-Liisa Raigla

Sügisel esimesse klassi läinud viis Viigi kooli põnni võivad uuest koolimajast vaid und näha, sest nad jõuavad kooli enne ära lõpetada, kui uus maja valmis saab.

„Mida?! Noh… Ma istusin praegu,” ütles Viigi kooli direktor Kristi Kivipuur teisipäeval Lääne Elule. Kuulnud Lääne Elu ajakirjaniku käest, et haridus- ja teadusministeerium on uue koolimaja ehituse lükanud kaugele tulevikku, ei osanud rabatud koolijuht esimese hooga midagi kosta ja ohkas mitu korda.

„Ma olen sõnatu,” ütles Kivipuur lõpuks. „Ootasime haridusministeeriumi vastust selle kohta, millal ehitus algab, aga sellist vastust küll mitte. See on liiga pikk aeg. Minu jaoks on see üüratult pikk aeg.”

Lakooniline kiri nime all „Viigi kooli tulevikust” saabus Haapsalu linnavalitsuse meilipostkasti teisipäeval. Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas teatas hinnatõusule viidates, et kooli ehitus lükkub 2030.–2031. aastasse. Riigile kuuluva kolmes hoones tegutseva Viigi kooli kanalisatsiooni- ja veetorustik ning elektrijuhtmed on kooli avamise aegsed – 1960. aastast. Mullu talvisel koolivaheajal ütles keskküte üles.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
34 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vilja.
1 aasta tagasi

10 aasta pärast tuleb juba ehitada 2 korda suurem koolimaja, kui praegu. liiga palju sünnib ju juurde aastatega puudega lapsi. juba igas rühmas on erilised, 2 erirühmagi juba tehtud Haapsallu. Ja ikka nõudlus on suur.

anonüümne
1 aasta tagasi

Mikk Lõhmus kutsus üles hiljuti muutma Viigi kool selle päästmiseks Läänemaa kooliks,oli umbes nii?

Karl
1 aasta tagasi

10 aasta pärast on ammu uued õpetajad kõik ja lapsed. Täna seal õppivad lapsed kooli ammu lõpetanud.

Kuule kuule
1 aasta tagasi
Reply to  Karl

võibolla mitte kõik lapsed, kõik ei ole nii andekad, et ühe aastaga saavad kohe järgisse klassi!

Ploodu
1 aasta tagasi

Vanas vara parem! Hea kui jääb kohale. Keskütte süsteemi reminditakse suviti-kas direktor on kuulnud ? Hooned valmistatakse ette uue öppeaasta alguseks!

Imbi, vabamõtleja
1 aasta tagasi

valitsus või asi!
Saaks sellest lollist oravakambast juba lahti!!

Aime sannast
1 aasta tagasi

On teised jah kõigi närvid krussi keeeranud!
EKRE on ainuke erakond!

Urmas
1 aasta tagasi

Siis tuleks ju kõrvaldada 1/3 valiaskonnast!?

aus Eesti
1 aasta tagasi
Reply to  Urmas

Peab kõrvaldama valitsusest selle jõugu ja valima ausad inimesed riiki juhtima.

rahapesu- ja pe do erakond
1 aasta tagasi

Aitäh, kallis Kaja!

Läänlane
1 aasta tagasi

To valija Priit– Muidugi valime teise erakonna aga valikusse kindlasti ei kuulu EKRE.

valija Priit
1 aasta tagasi
Reply to  Läänlane

Ma seda ei kirjutanudki, sõnum oli, et ükskõik kes, aga muutus peab saabuma. Sellest sõnumist võiks inimesed aru saada! Muutus on väga väga oluline, nii oluline, et see oleks pikemaajaline ja ministeeriumites suudetaks ka niiöelda puhastust teha. See on tõsine ettevõtmine. Praegu on nagu maffiariik, kuigi ma ei tahaks sellist sõnastust oma kodumaa kohta kirjutada, aga te peate sellest aru saama ju lõppude lõpuks!

Timukas
1 aasta tagasi
Reply to  Läänlane

sa zenja pole mingi läänlane!
Kao tagasi oma moskooviasse!!

valija Priit
1 aasta tagasi

Miks laenu ei võetud, ma ei saa atu!? Pole ju suur summa oma järglaste peale kulutada! Neid samasooliste kogukondi, kes iivet ei tõsta toetatakse miljonitega, aga lapsed on ükskõik nagu näga. Ikka väga paigast on midagi ära siin riigi valitsemises. Äege kartke vahelsuseka mõnda teist erakonda valida! Näete mis muidu toimub ju ja see pole ju üksikjuhtum! Ärgake ometi kaasmaalased!

Ploodu
1 aasta tagasi
Reply to  valija Priit

Kas maksad ise tagasi selle laenu? Pole laste koolidel midagi viga.´, ära virise.

valija Priit
1 aasta tagasi
Reply to  Ploodu

ei saa teile vastata asjalikult, sest korduvalt kustutatakse ära see vastus. Kirjutage mulle e mailile, siis saab arutada selle üle edasi. Sõnavabadus on meil valikuline. Lihtsalt ilus loosung kersti pidžaamal.

Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Eesti rahvast võid kottida hommikust õhtuni aga valib ikka reformi sest juba esivanemad said kupja käest tallis ja nüüd ollakse truud traditsioonidele.

Tubli
1 aasta tagasi
Reply to  Uskmatu-Toomas

Nõus.

Ploodu
1 aasta tagasi
Reply to  Uskmatu-Toomas

Kas ikka valivad köik reformi ? Hääletused pole ausaltkokkuloetid?

En.
1 aasta tagasi
Reply to  Ploodu

Ploodule: Kui reiting ütleb, et 1/3 rahvast valib reformi, siis valitaksegi. Kust mujalt kui reitingust peaksid valijad teada saama, keda valida. 🙁

Valimisteadlane
1 aasta tagasi
Reply to  En.

Eesti rahvas valib südame järgi!
Ja seal on kohta vaid ekrele.
Ülejäänud arvud on arvutiga loodud!

Kas Ekre valijatel pole siis arvuteid
1 aasta tagasi

Lihtsalt valija

Majaomanik
1 aasta tagasi

See on kättemaks,et Sukles ja Karilaid on rehvidele hambaid näidanud.