Aivo Paljasmaa: pall löödi mängu

Aivo Paljasmaa. Foto: Urmas Lauri

Aivo Paljasmaa. Foto: Urmas Lauri

Enne palli mängu löömist tuuseldas aga lehekratt laupäevases Lääne Elus, ajades parastava muigega (ilmselt) segi ülevaate senistest maailmameistritest. Tegelik nimekiri on järgmine: Brasiilia on seni 21 toimunud MMi jooksul võitnud tiitli viiel korral, Itaalia ja Saksamaa on neljakordsed maailmameistrid. Kahel korral on võidutsenud Uruguay, Argentina ja Prantsusmaa. Ühekordsed võitjad on Inglismaa ja Hispaania. 22. maailmameister selgub 18. detsembril. Sel päeval tähistatakse ka Katari rahvuspüha.

Pühapäevane avamäng MMi võõrustava Katari ja Ecuadori vahel kujunes veidi ootamatult, aga asjatundjate ennustusel siiski etteaimatavalt ühepoolseks. Lõunaameeriklased olid kindlalt üle ning saavutasid nende kapteni, 33aastase Enner Valencia löödud väravatest 2:0 võidu. Esimest korda MMide ajaloos kaotas korraldajariik kohe avamängus. Ühel korral ei ole korraldajariik finaalturniiri alagrupist edasi pääsenud. See juhtus 2010. aastal Lõuna-Aafrika vabariigis. Praegu on selline oht reaalselt terendamas Katari rahvuskoondisele. Avamängus kõrbemist vaatas tribüünilt pealt ka emiir ehk Katari praegune valitseja.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lauri
1 aasta tagasi

Ära Aivo täna enam peale võta.

Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Pall löödi mängu ja kohe ka laimukampaania-inimõigused ja võõrtööliste olukord,geide diskrimineerimine,valed staadioni täitumise kohta jne. veel seitse surmapattu.

Agu
1 aasta tagasi
Reply to  Uskmatu-Toomas

Vaat see riik ei allu eurolilladele, sellepärast meil pasundavadki igast hääletorust, et küll on ikka kole paha riik, aga neil seal suva, mis arvatakse, nii kaua kuni naftapumbad käivad ei koti neid mida mingi eurobürokraat arvab üldsegi.