Galerii: täna oli esimene jõuluturg

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 19

Malle-Liisa Raigla fotod

Laupäeval pidas Rannarootsi muuseum vanasadamas jõuluturgu. „Eesti esimene jõuluturg,” ütles rannarootsi muuseumi pedagoog Lydia Kalda enne turu algust.

Oma kaupa olid müümas meemüüjad, sai soetada hoidiseid, maiustusi, kala- ja lihatooteid, aga ka käsitööd ja jõulukaunistusi. Nagu ikka, oli turul avatud ka kohvik, kus muuseumirahvas pakkus koorest kalasuppi ning Ukraina sõjapõgenikest muuseumisõbrad borši, lihatäidisega kartulipirukat ja erinevaid kooke.

Kalda sõnul saavad lapsed meisterdamise töötoas valmistada jõuluehteid ja endiselt saab punuda varjevõrke.

Vanasadama jõuluturg kestab kella 15.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
usust
1 aasta tagasi

on tehtud äri, piinlik , aga linnaturg on tühi, komsomoli aktivistid pole suutnud linnaturule rakendust leida ja sinna mõnd üritust tuua, ehk võtta see turuplats muinsuskaitse alla

mede
1 aasta tagasi
Reply to  usust

külas alustati jõuluturuga juba jaanipäeval

ei ole nõus
1 aasta tagasi
Reply to  usust

jõulumees on ammu juba kapitalismi suursündmus. Väga tore minuarust, et aastas korra midagi lõbusat korraldatakse. Midagi ebasündsat ma siin küll ei näe, et peaks risti ette hakkama vehkima. Just vastupidi. Pered saavad kokku, süüakse juuakse ühise laua taga, vahetatakse kinke ja kogu see jõulumeeleolu loovad just sellised jõuluturud ja laadad ja ehitud kuused jne.