Galerii: sajad lapsed jooksid Haapsalus heategevuseks

Malle-Liisa Raigla fotod

Täna jooksid Haapsalu staadionil 424 Läänemaa õpilast Haapsalu taastusravihaigla toetuseks.

Kokku olid kõik Läänemaa koolid välja pannud 53 võistkonda, igas võistkonnas oli kaheksa liiget. Kokku jooksid õpilased täna staadionil peaaegu 85 kilomeetrit, sest iga õpilane pidi jooksma 200 meetrit teatejooksu.

Võistluse avasõnad ütles Haapsalu linnapea Urmas Sukles, kes lootis, et jooksjad ei pea kunagi vajama taastusravihaigla teenuseid. Annetustena saadud tulu eest täiendab taastusravihaigla Sadama tänaval asuvat tegevusparki.

Teatejooksu avajooksu tegid taastusravihaiglas olevad lapsed – kes jalgrattal, kes ratastoolis, kes püüdis ise joosta. Seejärel hakkasid jooksma Läänemaa koolide 4.-9. klassi õpilased.

Heategevusliku teatejooksu eestvedaja Erik Pallase sõnul on teatejooks kasvanud Eesti suurimaks koolinoorte spordiürituseks. „Jooksurõõm on vallutanud kogu Eesti. Tänavu on teatejooksule registreerinud üle 12 200 õpilase, mis on ühtlasi uus osalejate rekord. Paljudes koolides on teatejooksul osalemisest saanud omaette traditsioon, mida ootavad nii õpilased kui õpetajad,“ rääkis Pallase.

Tänavu 17. korda toimunud teatejooksul sai osaleda kokku 28 erinevates paigas üle Eesti. Teatejooksul on oluline osavõtt ja kaasamõtlemine, sest võitjaid välja ei selgitada.

Täiskasvanud saavad teatejooksul osalevate laste panust ning Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse tegevust toetada, helistades heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot) või tehes ülekande HNRK Toetusfond SA kontole SEB pangas EE 451010220268957228 märksõnaga Teatejooks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments