Haapsalus avab heategevusliku teatejooksu linnapea Urmas Sukles

Lääne Elu

info@le.ee

Heategevuslik teatejooks. Foto: Marko Mumm
Heategevuslik teatejooks. Foto: Marko Mumm

Homme, 23. septembril toimuva heategevusliku Teatejooksu avab Haapsalus linnapea Urmas Sukles. Soojendusvõimlemist viivad läbi Haapsalu JJ-Street tantsukooli noored. Läänemaal toimub Teatejooks Haapsalu staadionil.

Heategevusliku teatejooksu eestvedaja Erik Pallase sõnul on teatejooks kasvanud Eesti suurimaks koolinoorte spordiürituseks. „Jooksurõõm on vallutanud kogu Eesti. Tänavu on teatejooksule registreerinud üle 12 200 õpilase, mis on ühtlasi uus osalejate rekord. Paljudes koolides on teatejooksul osalemisest saanud omaette traditsioon, mida ootavad nii õpilased kui õpetajad,“ rääkis Pallase.

Tänavu juba 17. korda toimuval teatejooksul saab osaleda kokku 28 erinevates paikades üle Eesti: nii staadionitel, parkides kui ka linnakeskustes. Mitmed sportlased, kohaliku spordiliikumise eestvedajad ja toetajad avavad toimumiskohtades teatejooksu ning viivad läbi ka soojendusvõimlemist. Haapsalus avab teatejooksu linnapea Urmas Sukles ja soojendusvõimlemist viivad läbi Haapsalu JJ-Street tantsukooli noored tantsijad.

Teatejooksul on oluline osavõtt ja kaasamõtlemine, sest võitjaid välja ei selgitada. „Teatejooksu ja laiemalt ka spordinädala eesmärk on pakkuda noortele võimalust tunda rõõmu liikumisest ja tervislikest eluviisidest, ning seeläbi populariseerida sportlikke eluviise. Lisaks annab teatejooks panuse Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse toetusfondi kaudu liikumisvõime kaotanud laste heaks. See omakorda õpetab noori hoolima inimestest enda ümber ja ühiskonnas ning hindama heategemise tähtsust,“ lisas Pallase.

Jooks toimub 8-liikmeliste võistkondadena, kus iga jooksja peab läbima 200 kuni 400 meetri pikkuse distantsi. Iga kool saab välja panna piiramatul arvul 8-liikmelisi võistkondi.

Täiskasvanud saavad teatejooksul osalevate laste panust ning Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse tegevust toetada, helistades heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot) või tehes ülekande HNRK Toetusfond SA kontole SEB pangas EE 451010220268957228 märksõnaga Teatejooks.

Teatejooksu korraldab MTÜ Tallinnmeeting, mis on ellu kutsutud spordiürituste korraldamiseks. Teatejooksu suurtoetaja on Kalevi Mesikäpp, toetajad Spordinädala läbiviijad Eesti Olümpiakomitee ja Ühendus Sport Kõigile. Lisaks panustavad Rademar, Eesti Kergejõustikuliit, Kultuurkapital, linnadest Tallinn, Tartu ja Pärnu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
selle
1 aasta tagasi

võiks lausa rahvusvaheliseks kuulutada, saaks rohkem rahvast kokku

Imelik
1 aasta tagasi

Teatejooksu avab Sukles isiklikult spurdiga uhiuuel Posti tn. sõiduteel ))).