400 Läänemaa noort stardib reedel heategevuslikul teatejooksul

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Mullusest heategevuslikust teatejooksust osavõtjad Haapsalu staadionil. Foto Malle-Liisa Raigla

Reede keskpäeval stardib Haapsalu staadionil heategevuslikul teatejooksule 400 koolinoort siinsete koolide 5.-9. klassist, et koguda raha Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse (HNRK) toetusfondi.

Jooksu avab HNRK juht Toomas Danneberg ja soojendust aitavad teha Haapsalu tantsustuudio JJ-Street noored.

Teatejooksuga algab Euroopa spordinädal Eestis. „Teatejooksu ja laiemalt ka spordinädala eesmärk on pakkuda noortele võimalust tunda rõõmu liikumisest ja tervislikest eluviisidest, ning seeläbi populariseerida sportlikke eluviise,” ütles teatejooksu eestvedaja Erik Pallase.

Heategevuslik teatejooks annab HNRK toetusfondi kaudu panuse liikumisvõime kaotanud laste heaks. „See omakorda õpetab noori hoolima inimestest enda ümber ja ühiskonnas ning hindama heategemise tähtsust,“ ütles Pallase.

Heategevuslik teatejooks on üle-eestiline aktsioon, mida on korraldatud 2006. aastast. Alguses vaid kahes kohas ja 500 osavõtjaga jooks on kasvanud Eesti suurimaks koolinoorte spordiürituseks. Sel aastal toimub jooks 28 kohas ja sellest võtab osa enam kui 13 500 noort.

Täiskasvanud saavad toetada teatejooksul osalevate laste panust ja HNRK tegevust, helistades heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot) või tehes ülekande HNRK Toetusfond SA kontole SEB pangas EE 451010220268957228 märksõnaga Teatejooks. Rohkem infot kodulehel.

Teatejooksu korraldab MTÜ Tallinnmeeting, mis on ellu kutsutud spordiürituste korraldamiseks. Teatejooksu suurtoetaja on Kalevi Mesikäpp, toetaja spordinädala läbiviija SA Liikumisharrastuse kompetentsikeskus, lisaks panustavad Rademar, Kultuurkapital, Tallinna linn, Tartu linn, Pärnu linn ja Eesti Kergejõustikuliit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments