Haapsalus ja Lihulas lõppesid Rimi jalgpalli suvelaagrid

Lihula laagri rõõmsad lapsed ja treenerid. Foto: Anett Kumm
Lihula laagri rõõmsad lapsed ja treenerid. Foto: Anett Kumm

Juunis oli Haapsalus ja Lihulas Rimi jalgpalli suvelaagrid. See on laager, kus lapsed saavad viis päeva nädalas veeta spordi ja pallimänguga.

Haapslau laagi peatreener Triin Vellemäe oli rahul, et laagrisse tulid Läänemaa jalgpalliklubi jalgpallilapsed. „Saime teha nagu päris spordilaagri. Tegime taktikatrenne, oli väravavahtide koolitus. Laagris osalesid Haapsalu koolide lapsed,” ütles Vellemäe.

Laagris töötas abitreenerina Läänemaa jalgpalliklubi esindusmeeskonna mängija Kaspar Kariste.

Seevastu Lihula laager oli suunatud just sellele, et laagrilaps saab palliga sõbraks ja leiab uusi sõpru.
Laagris osalesid viie Lääneranna kooli õpilased, lisaks lapsi Tallinnast. Laagri peatreener Jaanus Getreu oli ütlemata rahul. „Meie laager täitis ootused sada protsenti. Paljud lapsed oli sellises seisus esmakordselt. Saime tuua nad läbi lusti ja rõõmu spordi juurde. Kõik oli väga mänguline, kuid saime mõõtu võtta ka turniiril, kus lapsed ise enda võistkondadele kuulsate klubide nimed panid,” ütles Getreu.

Lisaks külastasid Lihula laagrit Pärnu JK Vaprus mängija ja treener. See kõik lõi kokku pildi lapse esimesest puutest palliga kuni profimängijateni välja. Laagri abitreeneriteks olid klubi naiskonna eestvedaja Kristel Ojaste ja JK Vapruse mängija Trinity Õismets.

Kolmapäeval olid kõik Eesti laagrid Tallinnas koos A Le Coq Arenal. Mängiti teiste laagritega sõprusmänge. Lastega kohtusid Eesti jalgpallikoondise mängijad, kes vastasid noorte küsimustele ja jagasid autogramme.

Neljapäeval käis nii Haapsalus kui ka Lihulas külas trikijalgpallur Richie Kaljulaid, kes tegi lastele vägeva etteaste ja viis läbi ka treeningu. Reedel oli laagrite pidulik lõpetamine ja autasustamine.

Haapsalu laagris osales juunilaagris 18, Lihula laagris aga rekordilised 31 spordilast. Laagris osalevad 7-12 aastased lapsed. Eelnev kokkupuude jalgpalli ja spordiga ei ole oluline. Laager peaks olema tõukeks, et laps läheb  spordi juurde.

Rimi suvelaager toimus üle Eesti 15. korda. Laagrid toimuvad kaks korda suve jooksul-juunis ja augustis.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments