Omniva suleb pooled Lääne-Nigula postipunktid

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Rõude raamatukoguhoidja Janet Kärp jäi postipunkti sulgemisest kuuldes sõnatuks. Kaire Reiljan

Eesti Post tahab hajaasustusega 1500 km² suuruse Lääne-Nigula valla kõige kaugemates nurkades sulgeda kolm raamatukogudes asuvat postipunkti ja viimase postkontori.

Rõude raamatukoguhoidja ja postipunkti pidaja Janet Kärp kuulis sulgemisplaanist Lääne Elult ja jäi esimese hooga sõnatuks. „Ah soo! Minu jaoks on see üllatus ja šokk,” ütles ta lõpuks. „Nüüd ma saan aru, miks mulle uut makseterminali ei ole saadetud… Ma ei kujuta ette… Ei no muidugi… Suretame siis maaelu täiesti välja. Kuidas ma saadan 70aastase vanaproua Haapsallu, kui ta saaks siin asjad aetud?!”

Omniva avalike suhete juht Kristina Haavala kinnitas Lääne Elule, et ettevõte on teinud Lääne-Nigula vallajuhtidele ettepaneku sulgeda Noarootsi postkontor

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ploodu
1 aasta tagasi

Arutu ahnus Omnivalt! Kus on Valitsus, et annab sulgeda tavalisele inimesele sobivad postkontorid? Postiasutus peaks olema oma riigi asi ja riiklik ettevöte,MIDA TOETATAKSE RIIGI VARAST-see ju rahva makstud raha, mida kasutatakse ühise hea nimel. EESTI POST TAGASI JA KONTORID SAMUTI- kas jälle parteide vaheline asi?

Jenkem
1 aasta tagasi

Tulge ikka maale elama siin nii tore, koole pole hea, et mõni pood veel alles, kõik kaob aga maaelu ilusal reklaamplakatil jääb….kuigi see nö maakodu ka linnast 500m kaugusel supper elu ju… Pole häda midagi

hehh
1 aasta tagasi

Minu arust tuleks esimesena kinni panna Nõva postipunkt kui täiesti mõttetu koht. Siis kui inimestel on seda teenust vaja, on postipunkt nagunii kinni ja tuleb mujal käia omi pakke saatmas või kaarte-ümbrikke ostmas. No parim näide – jõulud tulemas, teatab tädike süüdimatult FB-s, et tema tunneb end niiiii õnnelikuna, puhkab nüüd terve detsembri 🙁 Ja kõik on rahul … ?!

Erand
1 aasta tagasi
Reply to  hehh

Aga, ilmselt on see erand ?

aga
1 aasta tagasi

reformierakond oli siiski aastaid võimul ja nende töö oli ka maaelu arendada…ja mis nüüd tulemus on?

Lollidemaa
1 aasta tagasi
Reply to  aga

Tulemus on see, et 30% valiks ikka Reformierakonda.

Mati Põdra
1 aasta tagasi

Äkki räägiksid kaks eelmist kommenteerijat, mismoodi Omniva on seotud Reformierakonnaga? Omniva on minu mäletamist mööda kasumit taotlev eraettevõte, tõsi on, et teeb riigiga koostööd. Aga riik ei ütle, palju selle koostöö toimimiseks on vaja postipunkte käigus hoida.

Ja kui Omniva ei suuda kvaliteetset teenut pakkuda, lendab ta ise vastu taevast ja leitakse teine teenusepakkuja, kes hakkama saab. Nii lihtne see asi ongi.

2. kodanik
1 aasta tagasi
Reply to  Mati Põdra

Andres Sutt on valdkonna eest vastutav minister. Reformierakonna liige. Reformierakond on meil peaministripartei. Riigi ülesanne on teostada regionaalpoliitikat. Omniva on küll eraõiguslik äriühing, kuid kuulub sada protsenti riigile. Omniva ongi kasumit taotlev ettevõte ja artiklist selgub, et kasum oli päris korralik. Ja selles on sul jumala õigus, et riik ei ütle mitte midagi. Ehk siis tänasel päeval Reformierakond.

Kahema
1 aasta tagasi
Reply to  2. kodanik

Ei no kesikud, ekre ja sotsid külvaksid riigi postipunkte täis ja tasuta

maaelu
1 aasta tagasi
Reply to  Kahema

küsimus pole tasuta postipunktides vaid eelkõige suhtumises maainimestesse…..

Kahema
1 aasta tagasi
Reply to  maaelu

Suhtumine kestab juba ûle 30 aasta sõltumata sellest kes pukis on . Seda tahtsin öelda. Maainimene pole meie valitsejate jaoks kunagi kõige kõige. Peame lihtsalt ise hakkama saama ja saame kah

Ploodu
1 aasta tagasi
Reply to  Kahema

Parteide vöitlus jälle!!Parem postipunktid igas külas kui kaugel kusagil!!

Imelik
1 aasta tagasi
Reply to  Mati Põdra

Omniva on ainult kaubamärk. Ettevõte on Eesti Post ja kuulub 100% Eesti riigile. Riigiaktsiaselts tegutseb küll Äriseadustiku järgi aga aktsiaseltsi üldkoosolek koosneb haldusala ministrist. Seega on Reformierakond praegu otse seotud- nagu “2.kodanik” juba kirjutas.

Ploodu
1 aasta tagasi
Reply to  Imelik

Post nagu Tervishoid-on iga kodaniku öigus =ei saa toota kasumit. Miks post tegutseb ärinime all ja ikka kasumit juurde ärnime taga ja ärib edasi. Kes on osanikud? Miks Soomes tegutseb ka OMNIVA-samad ärikad?

Imelik
1 aasta tagasi
Reply to  Ploodu

Omniva esitleb ennast kui rahvusvaheline logistikaettevõte. Seega tavapärasest postiteenusest Eesti riigi territooriumil on saanud oluliselt suurem piirkond ja tegevusala ning aktiivne äritegevus. Seega viimasele küsimusele on vastus-jah.

KaKa
1 aasta tagasi

Vali Reformierakond, siis saad ”hooliva” ja empaatilise võimu.

2. kodanik
1 aasta tagasi

On see mingi uudis, et Reformierakonna jaoks regionaalpoliitika on arusaamatu mõiste?