Läänemaa korterite hinnad on kümne aastaga kolmekordistunud

Renoveeritud kortereid Haapsalus müüakse pigem vanalinnas. Foto: Malle-Liisa Raigla

Renoveeritud kortereid Haapsalus müüakse pigem vanalinnas. Foto: Malle-Liisa Raigla

Eesti kinnisvaraturu pikaajalist hinnatõusu veavad väikelinnad, kus korterite ruutmeetrihind on kümne aastaga kasvanud enam kui kolm korda.

Võrreldes kümne aasta taguse ajaga on Haapsalus korteri ruutmeetri keskmine hind kerkinud 3,2 korda. Haapsalust rohkem on hinnad kerkinud vaid Jõgeval (3,3 korda), Põlvas (3,3) ja Raplas (4).

Kui kümme aastat tagasi sai Haapsalus korteri osta keskmiselt 429eurose ruutmeetrihinnaga, siis tänavu esimeses kvartalis oli ruutmeetri keskmine hind 1387,7 eurot.

15 aastat Läänemaal tegutsenud kinnisvaramaakler Annely Sermat kinnitas kiiret hinnakasvu. „Nõudlus on suurem kui pakkumine,“ ütles Sermat.

Maakler Katrin Annuse sõnul tuleb hinnakasvu juures vaadata aga suuremat pilti – kinnisvara hinnad jõudsid Haapsalus buumieelsele, 2007. aasta hinnatasemele tagasi alles 2020. aastal. 2007. aastal oli korteri keskmine ruutmeetrihind 835 eurot, mis 2012. aastaks oli kukkunud 433 eurole. „Sisuliselt poole võrra langes,” ütles Annus. Sarnane trend paistis silma kogu Läänemaal.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lihtne matemaatika
1 aasta tagasi

Kui üürikorteri eest küsitakse 250€ siis ega seda naljalt ei üürita ka. Aga siit tuleb välja, et tühi korter teenib kuus 250€ kahjumit ja aastaga juba 3000€. Ja omanikule jääb ikka pangalaen ja kommunaal maksta. Sealt (s.t. pangalt ja ühistult halastust ei ole). Aga kui üür ajada veel 500€ siis arvutage ise.

Minu arvamus on
1 aasta tagasi

Haspsalu ja Läänemaa kinnisvara on tõesti ulmeliselt kallis. Vaadates pakkumisi ja rm hinda, siis jääb arusaamatuks, et mille eest küsitakse sellist??? hinda. Mõni üksik pakkumine on kena, majade suhtes. Aga vanade hruhsovgade eest sellist hinda küsida, on absurd.

Maakas
1 aasta tagasi

See, et kinnisvara hind on tõusnud, ei tee selle omanikku mitte kuidagi rikkamaks, sest hinnad on tõusnud igal pool. See tähendab, et kodu müües saad uue osta ikka kas samasse piirkonda või odavamasse. Võitnud on need, kellel kinnisvara rohkem kui ainult kodu kus elatakse. Suurimad õnnetud on need, kes tahavad esimest kodu osta, sest palk ei jõua hinnatõusule järele ja nende jaoks on see tõus üüratu.

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi
Reply to  Maakas

Kodu ei osteta ega müüda!

Haz
1 aasta tagasi

Tõsi , numbriliselt on hind tõusnud märkimisväärselt…Kuid vaadakem ka teisi hindu!

Pigem ütleks, et raha ei maksa ning eelduste kohasel ka ei hakka maksma- vähemalt mitte selles vääringus, mida mäletame !

Seega ainuõige otsus hetkel midagi osta, kui lasta arvel vanapaberiks muutuda..

ei taha vaadata
1 aasta tagasi
Reply to  Haz

kõik lihtinimest mõjutavad rahanumbrid on tõusnud, välja arvatud palk. no okei on see ka tõusnud aga suurt vahet ka, hinnad viis korda ülesse, palk üks koma viis korda kui väga hästi läinud on. jubedas röövelriigis elame muud midagi

euro
1 aasta tagasi

hindu ei tõsta

Hellat
1 aasta tagasi
Reply to  euro

Polegi tõstnud. Pole vaja siin fantaseerida.

99.99
1 aasta tagasi
Reply to  Hellat

kelle väljamõeldis

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi
Reply to  99.99

Piisavalt on rumalaid, kes õnge lähevad!