Prantslased valivad pühapäeval presidenti

Andra Kirna

andra@le.ee

French President and La Republique en Marche (LREM) party candidate for re-election Emmanuel Macron (L) and le French far-right party Rassemblement National (RN) presidential candidate Marine Le Pen (R) sit prior to taking part in a live televised debate on French TV channels TF1 and France 2 in Saint-Denis, north of Paris, ahead of the second round of France's presidential election. - French voters head to the polls for a run-off vote between Macron and Le Pen on April 24, 2022. //04SIPA_sipa.0778/2204202126/Credit:LUDOVIC MARIN-POOL/SIPA/2204202132

caption id="attachment_360314" align="alignnone" width="2000"] Presidendikandidaadid Emmanuel Macron ja Marine Le Pen pidasid kolmapäeval maha valimisdebati. Foto Ludovic Marin-Pool/ SIPA / SCANPIX[/caption]

Pühapäeval valivad prantslased endale uue presidendi. Valimiste teise vooru jõudsid praegune riigipea Emmanuel Macron ja Rahvusrinde juht Marine Le Pen.

Läänemaa oma prantslane, Haapsalus kohvikut pidav Stéphane Clavel kavatseb kindlasti valima minna ja lubab oma oma hääle anda Macronile. „Ta ei meeldi mulle küll eriti, aga ma ei vali äärmusi,” põhjendas Clavel oma valikut. Ta lisas, et ei saa elada välismaal, olles rassistlik või ksenofoobne prantslane. „Kas oleks võimalik, et elaksin ja töötaksin näiteks Marokos ja valiksin Le Peni, kes ütleb, et kõik araablased välja?! Võimatu,“ arutles ta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
putleri
1 aasta tagasi

sõbrad, shcröder, berlutsconi ja kõik itaalia kommunistid ning suure nina ja väikese peaga prantslased

Kummaline maailm
1 aasta tagasi

Kui meil on sellised liitlased nagu Prantsusmaa, Saksamaa ja Itaalia, siis tekib küll aeg-ajalt utoopiline mõte, et Euroopa Liidu asemel peaksime astuma hoopis USA koosseisu.

En.
1 aasta tagasi

Äärmuslased on viimasel ajal kuum teema. Kui Ruootsis üks väidetav paremÄÄRMUSLANE vanatestamentliku islamifanatismi vastu seadusega(!) kooskõlastatult protestida püüdis, kukkusid meedia silmis igati NORMAALSED(!?) külalisaraablased rootslaste autosid põletama ja politseinikke vigaseks peksma. Nii nunnu! Nii armas! See tuletab meelde, et ka Eestis kavatsevat mõned paremÄÄRMUSLASED Aljoša juurde 9.mail sinimustvalgega jalutama minna. Kui siis putinistid kogu Tallinna kesklinna jälle segi peksavad, saab lapski aru, kui häbiväärne on olla Eesti lipuga ÄÄRMUSLANE. Juba möödunud aastal pääsesime äärmussümbolite ohust napilt. Kaitseväe juhataja keelas õnneks viimsel hetkel Filtri tee läbimise, seljas ärritav Eesti munder, mis vallandanuks Russkij Mir’i zombidemonstrantides maheda, nunnu (mitte ÄÄRMUSLIKUKS tituleeritava) märatsusseisundini.

Einole
1 aasta tagasi

aga nii see tavaliselt ongi, et aitavad need, kel tegelikult endal pole väga midagi….

Eino K.
1 aasta tagasi

Mis kohvik see on, mida see kohalik prantslane siin peab? Teaksin vältida. Miks? Peaks ikka aru saama, et Euroopas sõidetakse täna tankidega ringi ja tapetakae nii lapsi , nais ja keda iganes. Mis krdi araablased!!?? Macronil paistab olevat telefon ja sõbra number, aga mis sellest kasu on? Reaslselt aitavad praegu riigid, kellel nii palju rikkusi pole, aga nad aitavad reaalselt. Isegi väikene Haapsalu linn aitab krt võtaks! Kohvikupidaja elab kuskil unenäos ja kerldub reaalset tänast tunnistamast minuarust!!

Ain
1 aasta tagasi
Reply to  Eino K.

kevad… läheme pidutsema

Imelik
1 aasta tagasi

Huvitav oleks teada meie oma prantslase arvamust selle kohta, et Prantsuse riik
on läbi osaluse ühes relvafirmas, rikkunud 2016 a. Venemaa vastaseid sanktsioone ja relvaembargot. Ainus vabandus kõlas, et nad täitsid varem sõlmitud lepingut.
Halloo???
Minu arvates enne see sanktsioonide asi ei parane, kui rikkuda otsustajad võetakse isikuliselt kriminaalvastutusele.

Ain
1 aasta tagasi
Reply to  Imelik

Tere! Muidugi on suur skandal. See firm (thalès ma arvan) ütleb et see oli “vana isa reglid”, tahendab et leping oli tehtud enne 2014, ja enne sanksionnid. Muidugi muidugi, bisness on bisness onju.
” Vanglas !” kui teie tahate minu arvamus 🙂