Läänemaa sai hundijahiks kaks lisaluba

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

2018. aasta talvel fotokaamera objektiivi ette jäänud Noarootsi võsavillem võib olla juba surmatud, sest igal talvel kütitakse peaaegu iga teine hunt. Valeri Štšerbatõh
2018. aasta talvel fotokaamera objektiivi ette jäänud Noarootsi võsavillem. Valeri Štšerbatõh

Keskkonnaamet andis loa 11 hundi täiendavaks küttimiseks.

Läänemaal tohib lasta veel kaks hunti, kuid mõlemad lisaload on Lõuna-Läänemaa ohjamisalal ehk Ääsmäe-Rohuküla maanteest lõuna poole jäävas piirkonnas. Põhja-Läänemaal ei tohi ka sel talvel hunte lasta.

Kaks luba sai juurde Lääne-Pärnumaa ohjamisala, kuhu kuulub ka Lääneranna vald.

Keskkonnaamet kehtestas selle hooaja hundi esmaseks küttimismahuks Eestis kokku 50 looma ning lisaloana andis detsembri lõpus veel kuus küttimisluba Järvamaale.

Esimese hooga andis keskkonnaamet selleks jahihooajaks nii Lõuna-Läänemaa kui ka Lääne-Pärnumaa ohjamisalale kolm hundiluba. Need hundid on juba kütitud.

Neljapäevase seisuga on 56 küttida lubatud hundist kütitud kokku 44 ning huntide küttimismaht on realiseeritud peaaegu kõikidel ohjamisaladel, välja arvatud Harju, Ida-Viru, Valga-Tartu ja Viru.

Hundijaht kestab veebruari lõpuni.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
K.M
2 aastat tagasi

20 oleks läänemaa peale paras,siis jääks ka neid veel järgmiseks aastaks!

noh
2 aastat tagasi

Kaks on vähe. Rohkem oleks vaja. Palju rohkem.