Lõuna-Läänemaa JK naiskond sai napi kaotuse

Naiskond peale pingelist kohtumist. Foto: erakogu
Naiskond peale pingelist kohtumist. Foto: erakogu

Tallinnas Kuristiku gümnaasiumi võimlas mängiti Eesti naiste saalijalgpalli rahvaliiga järjekordne kohtumine, kus Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi mängis tabeli liider Põhja-Tallinna jalgpalliklubi Volta.

Vastased on aastaid kokku mänginud naiskond. Naiskonnas on mängijaid, kes jalgpalli mänginud nii FC Floras, Tallinna Kalevis, Pärnu jalgpalliklubis. Seega mitmes meistriliiga klubis, mida nad enam teha ei tohi, sest rahvaliiga formaat ei luba.

Lõuna-Läänemaa JK naiskond on samuti Eesti meistrivõistluste kogemustega. Seda küll noorte tasemel. Klubis on enamus klubi enda kasvandikud. Lisakas on liitunud mõned heal tasemel naisjalgpallurid. Naiskonda esindasid: Ann Meriste-White, Maarja Jalakas, Anni Ratas, Karin Mänd, Marjana Kuldsaar, Regle Kurnim, Elise Ojap.

Pühapäevane kohtumine oli ülimalt pingeline ja väga huvitav. JK Volta pääses 18. minutil Heidi Murdla väravast juhtima. Lõunaläänlased ei murdu ja jätkavad head esitust. See kannab ka vilja, 26. minutil seab Maarja Jalakas jalule viigi.

Siiski jääb viimane sõna võõrustajatele. 29. minutil lööb Reelika Lumi lõppseisuks 2:1. Siiski on läänlannad oma mänguga rahul. „Kuna vastased said teha kogu aeg nelikute vahetusi, siis lõpus väsisime. Kuid olime ikkagi väga tublid,” ütles 14 aastat klubi esindanud Elise Ojap.

Protokoll näitas, et Lõuna-Läänemaa JK tegi väravale seitse, vastased aga viis raamilööki. „Nädala pärast võtame nad Lihulas vastu. Proovime paremini ja võtame võidu,” ütles Karin Mänd, kes hakkab liginema 200 mängule klubi eest.

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi naiskond oli avavoorus alistanud koduväljakul kindlalt Pärnu JK Vapruse esinduse.

Naiskonda olid Tallinnas toetamas ka klubi noored jalgpallitüdrukud, kes ei saa veel oma vanuse tõttu naiskonda esindada. Valmistanud olid nad naiste toetuseks kunstitunnis väga ägeda plakati. „Mõnus tunne oli mängida. Nagu vanadel headel aegadel. Lõime käsi kokku ja noored trennikaaslased olid valmistanud toetusplakati,” ütles Elise Ojap.

Hetkel annab kolm punkti kahest mängust lõunaläänlastele tabelis kolmanda koha.

Tuleval nädalal on naiskonnal Lihulas koguni kaks mängu. Kolmapäeval, 19. jaanuaril võetakse vastu Estonian Business School ja pühapäeval, 23. jaanuaril aga Põhja-Tallinna JK Volta.

Naiskonna mängud on osa tuleval nädalal Lihulas toimuvast suurest jalgpallinädalast. Lisaks neile mängivad Lihulas turniiridel 24 võistkonda ligemale 300 noorega üle Eesti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments