Juhtkiri: kaks päeva pidu

Lääne Elu

info@le.ee

Joonistanud Ott Vallik.

Joonistanud Ott Vallik.

Neljapäeva pärastlõunal teatas valitsus Jaak Aabi suu läbi pressikonverentsil, et on otsustanud aastavahetuseks kaotada kellaajapiirangu. See tähendab, et avalikud asutused ei pea kliente hiljemalt kell 23 uksest välja saatma, vaid võib rõõmsalt öö läbi pidutseda. Õigupoolest suisa kaks ööpäeva jutti, sest kellaajapiirang taastub alles 2. jaanuari hommikul.

Otsus oli kindlasti paljudele oodatud, kuid samas ka paljudele kardetud, sest just nüüd on hakanud koroonaviirus tänu Eestisse jõudnud omikron-tüvele taas jõudsalt pead tõstma. Teadusnõukodagi on avalikult välja öelnud, et just sel põhjusel nemad piirangute leevendamist ei poolda. Valitsus on põhjendanud oma otsust sellega, et nagunii poleks inimesed aasta viimasel õhtul piirangutest kinni pidanud.

Jääb vägisi mulje, et piirangute leevendamine on kergema vastupanu teele minek, sest nagu ütleb ka Anvar Samost tänase Lääne Elu veergudel ilmuvas arvamusloos, on see sisuliselt üksnes vastutulek politseiametile, kes kindlasti ei tahaks aasta viimasel õhtul hakata sadades paikades üle Eesti jõustama kehtivaid koroonapiiranguid, mille rikkumine on ette näha.

Leevenduste üle rõõmustajate hulgas on kindlasti need söögi ja meelelahutuskohad, mis on juba niigi aastavahetuse õhtuks peo planeerinud teadmisega, et lõpetada tuleb tund enne uue aasta saabumist. Neil, kes mingit pidu planeerinud pole, on nüüd, kaks nädalat enne aastavahetust üsna keeruline ka midagi organiseerima ja selleks õhtuks töötajaid leidma hakata.

Muidugi ei küsi koroonaviirus kellast ega kuupäevast ja laias laastus pole suurt vahet, kas pidu lõpeb tund varem või hiljem. Asi on põhimõttes – kas on ikka mõtet katku ajal pidu pidada ja kas seda peab tegema just kaks päeva. Jääb vaid loota inimeste mõistlikkusele, et suures hooga aastat vahetades säilib sisemine ohutunne ja uuel aastal ei peaks esimese asjana taas silmitsi olema tervishoiukriisiga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
OMG
2 aastat tagasi

Taevas appi,mille eest riigikogus palka saab…?Debati eest,kas uusaasta saabub: kl.23.00 v tund hiljem,appikene!
Võtab sõnatuks ja tahaks molli anda,kilplastele!

kaka viimased päevad
2 aastat tagasi
Reply to  OMG

Mitte Riigikogu, vaid Kallase äpardunud valitsus tegi selle otsuse.

Oravate meedia
2 aastat tagasi

Laste vaktsineerimise artiklit ei lasta kommenteerida!

Rahvas peab lõuad pidama
2 aastat tagasi

Oravakontorist tuli korraldus, et koroonat ei eksisteeri 2 ööpäeva. Eesti valitsejad on rääkinud!

Läänlane
2 aastat tagasi

Kuule K.s loodame ekrejunnid ei saa enam kunagi valitsusse.

K.s
2 aastat tagasi

Jääb üle loota, et see mööduv aasta kallaskajale ja reformierakonnale viimaseks jääb, siis on tõesti Eesti rahval põhjust lausa kaks päeva pidu pidada…Katku-Kaja ärasaatmispidu..

Siil
2 aastat tagasi

Kus probleem? Pole inimesi, pole probleeme.Vähemalt Läänemaal.

sorts
2 aastat tagasi

mulle on siiani arusaamatu,kuidas viirus teab, et 23ni ei tohi kedagi nakatada aga sealt edasi peab kõiki nakatama….

Maha libavalitsus!
2 aastat tagasi

Usalduse ning respekti täielikult kaotanud valitsus proovib ühe populistliku sammuga populaarsust tagasi võita 🤣
Nääriks olete pukist läind kui sitt ihust!