Lõuna-Läänemaa JK naiskond võitis Tabasalu naisteturniiril kolmanda koha

Lõuna-Läänemaa JK naiskond Tabasalu naisteturniir kolmas koht. Foto: Jaanus Getreu
Lõuna-Läänemaa JK naiskond Tabasalu naisteturniir kolmas koht. Foto: Jaanus Getreu

Viimase 20 päeva jooksul on Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi naiskond mänginud kolmel erineval naisteturniiril.

Kõigilt kolmelt on naastud medalitega. Pärnumaa meistrivõistlustelt Lihulas saadi hõbedane autasu Vändra JK Vapruse järel ja Läänemaa meistrivõistlustelt Linnamäel oldi teine Taebla/FC Kairi naiskonna järel.

Nüüd osaleti kolmandal, vägagi tugeval turniiril Tabasalu kunstmuruväljakul peetud naisharrastajate jõuproovil. Kokku osales seitse naiskonda Eesti erinevatest nurkadest ja tase oli kõrge. Meie naiskonda tuleb igati kiita. Esiteks oli turniiril osalemine naiste enda suur soov ja initsiatiiv. Teiseks on märkimisväärne nende kooliajal koos jalgpalliga alustanud naiste soov aastas kolm-neli korda ikka ja jälle kokku tulla ja esimest klubi esindada.

Muidugi ei ole ka oskused rooste läinud. Pigem ollakse väljakul otsuste tegmistel enesekindlamad ja usaldus teineteise vastu väljakul aastatega kasvanud.

Tabasalu turniiril mängisid kõik seitse naiskonda omavahel läbi. Siis, vastavalt kohale turniiritabelis mängiti veel kohamäng. Turniiri alustati 1:0 võiduga Tabasalu jalgpalliklubi II naiskonna üle. Edasi tehti 1:1 viik JK Tarvas Emade naiskonnaga. „Kahjuks me ei realiseerinud selles kohtumises enda väga häid võimalusi,” ütles naiskonna kaitsemängija Karin Mänd.

Kolmas kohtumine tõi aga esimese kaotuse. Tulemusega 1:2 jäädi alla Puhja SK Barcale. Poolel turniiril oli lõunaläänlastel tabelis neli punkti. Et pääseda medalimängudele oli vaja tabelisse tõhusat punktilisa.

Kaks järgmist mängu tõidki kaks olulist ja hästi mängitud mängudega saavutatud võitu. Tabasalu jalgpalliklubi I naiskond alistati 4:0 ja Tallinna FC Flora Emade naiskond 2:0. Karin toonitas kahe võidumängu puhul naiskonna eriti suurt tahtejõudu.

Kuuendas mängus alistuti aga KadRak Unitedi naiskonnale 1:3.

Kuue mänguga saavutatud 10 punkti asetasid Lõuna-Läänemaa JK naiskonna tabelis kolmanda koha kohtumisele. Vastaseks Tabasalu JK II, keda turniiri avamängus võideti kõige napimalt 1:0.

Pronksimäng oli naiskonna jaoks turniiri üks parimaid esitusi. Vastaste võrku sahistati koguni viiel korral ja mis veelgi olulisem, enda väravasse ei lastud kohamängus ühtegi palli.

Kokku seega tugeval naisteturniiril korralik kolmas koht.

Lõuna-Läänemaa JK eest mängisid Karin Mänd, Maarja Jalakas, Siret Põldäär, Anni Ratas, Kristel Ojaste, Jana Mäeväli, Anna Luuk, Marjana Kuldsaar.

Naiskonna jaoks oli väga keeruline hetk turniiri lõpus, kui tuli ostsustada naiskonna parima mängija tiitel. „Kõik olid tublid ja mängisime ju hästi. Lõpuks otsustasime, et Marjana söödud, väravad ja tahtejõud andsid selle talle,” ütles Mänd. Nii sai eriauhinna nasikonna noorim liige Marjana Kuldsaar.

Naiskonna väravad lõid Tabasalu turniiril Anna Luuk seitse, Jana Mäeväli neli, Marjana Kuldsaar kolm ja Siret Põldäär ühe.

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi alustas tüdrukute-naiste jalgpallitreeningutega aastal 2008. Aastate sisse on mahtunud neli esikuuiku kohta Eesti noorte meistrivõistlustel. Parim neist pronksivõit 2009. aasta B-klassi meistrivõistlustelt. Lisaks on Lihula gümnaasium toonud Eesti koolide tütarlaste meistrivõistlustelt viis medalivõitu. Neist kuldse aastal 2014.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments