Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi kasvandikud alustasid kõrgliigas algkoosseisus

Trinity Õismets(kollases nr 34) mängus Saku Sportingu vastu. Foto: Svetlana Tšižova
Trinity Õismets(kollases nr 34) mängus Saku Sportingu vastu. Foto: Svetlana Tšižova

Nädalavahetusel peeti rida mänge Eesti jalgpalli meistrivõistluste kõrgliigas. Läänlaste koduklubid mängisid Eesti meistritiitlit jahtivate klubidega.

Naiste kõrgliigas on tabel löödud kaheks ja ülemises otsas teeb kaasa ka hetkel neljandat positsiooni hoidev Pärnu JK Vaprus.

Sealses naiskonnas teeb kaasa Vatla jalgpallur Trinity Õismets. Laupäevane kohtumine Saku Sportinguga oli Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi kasvandikule juba 18 mäng kõrgseltskonnas. Just sellel aastal teeb 18-aastane jalgpallur oma debüüthooaega kõrgeimal tasemel.

Laupäevane kohtumine Eesti meistrivõistlustel kuldmedalit jahtiva Sportingu vastu oli Õismetsa jaoks aga teine kohtumine algkoosseisus. Kaks algkoosseisu mängu on ta teeninud viimase kuu jooksul. Just nendes mängudes, Tartu JK Tammeka vastu septembris ja nüüd Saku vastu on
mänguminuteid toonud kõige rohkem. Laupäeval mängis ta 74 minutit ja mäng oli noore jalgpalluri jaoks eriline.

„Ma ei ole mitte kunagi, ühestki kohtumisest meistriliigas saanud nii positiivset emotsiooni kui nüüd. Suurt rõõmu teeb, et jaksasin tööd teha ja naiskonnale kasulik olla. Rünnakust jõudsin kenasti kaitsesse tagasi ja oli väga hea mängida. Kogu naiskond mängis hästi,” ütles Õismets.

Pärnu JK Vaprus kaotas küll kohtumise 2:4, kuid mängu kvaliteet oli naiskonnal kõrge.

Pärnu JK Vapruse meeskond ristas Tallinnas piigid Premium Liiga kindla liidri Tallinna FCI Levadiaga. Vapruse meeskond on aga tabelis üheksandal real. Klubi tuli äsja välja koroonakarantiinist ja nende mängude kalender on muutunud.

Mängus Levadiaga alustasid suvepealinna esiklubi algkoosseisus kaks meie jalgpallurit, Rocco Mõtt ja Virgo Vallik. Mäng oli mõistagi keeruline ja Levadia üleolek ilmne. Eesti meistritiitli poole rühkiv Levadia võttis kindla 5:0 võidu.

Oma debüüthooaega kõrgseltskonnas tegev 18-aastane Tuudi jalgpallur Virgo Vallik seda ka tunnistas. „Midagi rõõmustavat ei ole ja palju rääkida samuti mitte. Levadia on hetkel meist palju üle. Meie mäng pallliga nende vastu? Seda on ikka keeruline korraldada,” ütles Vallik.

Veel kolmaski Lõuna-Läänemaa JK kasvandik Reno Mark aitas oma meeskonda. Viimased kaheksa kohtumist ennem Levadia mängu kõik 90 minutit Premium Liigas rassinud poolkaitsja pääses püünele teisel poolajal.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments