Politsei kontrollis koroonapiirangute täitmist 263 korral

Lääne Elu

info@le.ee

Politsei. Foto: Malle-Liisa Raigla

Möödunud nädalal kontrollis Haapsalu politsei koroonaviiruse tõkestamiseks kehtestatud piirangutest kinnipidamist 263 korral erinevates ettevõtetes, sealhulgas 202 kaubandusettevõttes.

Lisaks kontrollis politsei möödunud nädalal ühissõidukeid 57 korral. „Kontrollide käigus oli hea meel näha, et enamus inimesed käituvad vastutustundlikult ning täidavad maskikandmise kohustust siseruumides,” ütles Haapsalu politsei korrakaitseametnik Anneli Sirel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lilleke
2 aastat tagasi

Politsei tegelegu oma enda tööga, mitte maski kontrolliga. Neil pole seadusest tulenevalt õigus määrata mingit trahvi. KEEGI EI SAA NÕUDA VAKTSIINIPASSI EGA MASKI KANDMIST! Kõik trahvid, mis nendest tulenevalt tehakse on õigustühised! Vaktsiinipassi nõue tuleneb MÄÄRUSEST ja maskikohustus KORRALDUSEST!
MÄÄRUS – antakse ainult seadusest tuleneva volituse alusel.
KORRALDUS – antakse ainult seaduse alusel ja selle seaduse täitmiseks. Ilma vajaliku seaduse sätteta EI SAA määrusi või korraldusi anda. Määrus ja korraldus on seadustest madalamal, need ei tohi olla seadusega vastuolus. Korraldus ja määrus EI OLE SEADUS!

Triibik
2 aastat tagasi

Kuna seadused ja valitsuse korraldused on kohustuslikud,mitte igasuguste lambapeade tõlgendada,tuleks teha näiteks nagu Portugalis.Kui pole faksineerimas käinud ja lendad poes ringi maskita,maksadki need tuhanded omast taskust,kui koroona närib.Miks peaks korralik inimene ootama kuid oma operatsiooni seepärast,et arstid on hõivatud mõne koroona vastasega ja kohti haiglas pole??

Tolbajoob
2 aastat tagasi
Reply to  Triibik

Egas inimene pole süüdi, järelikult on haigla töö halvasti organiseeritud, kui teised haiged kõrvale jäetakse. Aga eks see ole uus asi ka see covid, küll kõik paika loksub. Operatsiooni oodati ka ennem covidit kuid, pole vaja kõike vaktsineerimata inimeste kaela ajada. Pealegi minu poolest käige pe.se oma vaktsineerimisega! Ameerika ravimifirma ootab juba luba, et saaks oma toodet müüma hakata, mis on siis ravim selle covid viiruse vastu. Suu kaudu manustamiseks kapslid. Kiirustate liiga oma vaktsiinidega. Kõigile pole ju seda vajagi. Enam ei tohi terve olla ilma vaktsineerimiseta, kuhu me jõudnud oleme!? Viirus on teil peas inimene, mürgitab teie aju ja… Loe rohkem »

Ohjah
2 aastat tagasi
Reply to  Triibik

Peab vist jumalat tänama, et teie kuskil otsustajate seas ei ole!

Sipelgas
2 aastat tagasi
Reply to  Triibik

Faksineerimiseks on faksimasin .

Hea Okkupant
2 aastat tagasi

Politsei võiks ajama taga spekulantid, kes müüvad ja levitavad maskid ja surma ohtlik vaktsiinid, need, kes ei peata kunagi ja hakkavad leijutama uued stammid, uued vale.
Suremus vaktsineeritud inimesed vanem kui 70 aastat kasvas juba 50% rohkem

Jurist
2 aastat tagasi

Kuigi maskikandmise sundimine ja koroonapassiga ahistamine on seadusevastane, pole õiguskantsler seda veel politseile piisavalt selgitanud.
Politsei tegelegu kuritegudega!

Andrus
2 aastat tagasi
Reply to  Jurist

Jah, ega inimeste mõnitamine pole kunagi korravalvuri mainet parandanud 🙂

Agu
2 aastat tagasi
Reply to  Jurist

See on jah kummaline, ressurssi on mingi mõttetu maskikandmise kontrollimise peale. Ei tea, millise riigi malli nad kopeerisid, Angoola või kuskilt sealkandist. Normaalsed riigid Euroopas ei käi inimestel politsei kumminuiaga selja taga, et kanna maski koer! Vaktsineerimine võib ju olla suurem protsent, aga lähedased edukamad naaberriigid pole kunagi mingit sundust tarvitanud, ainult soovitusi. Suur vahe edukal-demokraatlikul ja siis lihtsalt “demokraatlikul” riigil. Vägisi sund on nagu koonduslaager või ENSv. Kaks valikut, kumba pakud SINA!?

Agu
2 aastat tagasi
Reply to  Agu

Pealegi epideemiate ajal on Terviseamet ülim. Irja Lutsar andis ametliku teadaande valitsusele ju, et maskikandmine teha soovitavaks. See oli suve lõpu poole, kui viiruse langusetrend oli peatumas. Mida mingi grupp ministerid tegi? Muutis korraldusega kohustuslikuks. Ise otsustasid. Kas nemad on tervise proffid? Välaõppinud doktorid? Jääb arusaamatuks küll. Milleks seda terviseametit tegelikult üldse üleval pidada, kui nende ettepanekuid arvesse ei võeta? Saaks ju jällegi et kärpida, saadaks koos orkestriga kuskile muueomisse.