Täielikult vaktsineeritutest on haigestunud 0,1 protsenti

Lääne Elu

info@le.ee

Koroonavaktsineerimine. Foto: terviseamet
Koroonavaktsineerimine. Foto: terviseamet

Sarnaselt eelnevate nädalatega on enim haigestunuid noorema tööealise, sotsiaalselt aktiivse elanikkonna hulgas – uute juhtumite arv tõusis 93 protsendi võrra. Täielikult vaktsineeritute seas on haigestunud vaid 0,1 protsenti kõikidest vaktsineeritutest.

30. nädala jooksul lisandus 1246 haigusjuhtu. Võrreldes eelmise nädalaga suurenes uute juhtude arv 93,2 protsendi võrra. Nakatamiskordaja R on kasvamas, ja on praegu on üle Eesti 1,55.

„Eri üritusel osalemisega seoses on tekkinud 16 kollet ja nendes on haigestunud kokku 228 inimest. Mitmed kolded on hiljuti tekkinud ning on tõenäoline, et neisse lisandub haigestunuid veel,“ ütles terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma. „Üritustest osavõtjad on reeglina eri piirkondadest, mille tulemusel kandub haigus eri Eesti piirkondadesse,“ lisas ta.

Härma rääkis, et kasvu jätkumist on oodata ka järgmistel nädalatel, enne kui piirangud hakkavad mõju avaldama. „Seega võib augusti keskpaigaks oodata umbes 2500 nakatunut nädalas ning üle 300-400 nakatunuga päevi,“ ütles ta.

Härma sõnul peaks selle juures kasvutempo pidurduma, aga 500 nakatunuga päevadeni jõudmine augusti teises pooles on endiselt tõenäoline. See sõltub vaktsineerimise tempost, võimalikest uutest piirangutest ja inimeste käitumisest. „Nakatumiste arvu suurenemine on suuresti põhjustanud nooremaealiste nakatumistest, kuid nakatumiste kasvu jätku on oodata ka vanemaealiste seas,“ lisas ta.

2. augusti seisuga on Eestis täielikult vaktsineeritud 42,44 protsenti elanikkonnast, täielikult vaktsineeritute seas on haigestunud COVID-19-sse 0,1% kõikidest vaktsineeritutest.

Haigestumus kasvas kõikides maakondades. Kõrgeim juurdekasv on Võru-, Viljandi- ja Saaremaal. Kahel järjestikusel nädalal on täheldatud epideemilist kasvu Saare-, Tartu- ja Põlvamaal. Kolmel järjestikusel nädalal jätkub epideemiline levik Pärnumaal.

Võrreldes 30. nädalaga suurenesid nakatumised tööl, tutvusringkonnas ning kaitseväes.

Sümptomaatilised haigusjuhud moodustasid 94,8% ja ilma sümptomiteta 5,2% haigestunute üldarvust. Haigestumise tunneb üldiselt ära kehva enesetunde ja peavalu järgi. Nakatunud on praegu peamiselt nooremad tööealised ja sotsiaalselt aktiivsemad inimesed.

Haiglaravi on kokku vajanud 6,8% haigete üldarvust. 30. nädalal hospitaliseeriti 42 inimest (võrreldes 29. nädalaga suurenes 44,8% võrra). 30. nädalal tuvastatud üle 60-aastastest haigestunutest vajas hospitaliseerimist 14,7%.

Surmaga on lõppenud 1273 haigusjuhtu ehk 0,95% COVID-19 juhtudest. 30. nädalal suri üks koroonaviirusega nakatunud 62aastane inimene, kes ei olnud vaktsineeritud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Arvos
2 aastat tagasi

Ning mitu protsenti on kogu elanikkonnast haigestunud? ka 0,1?

Tänased uusised
2 aastat tagasi

Mujalt: suured uued lained Iisraelis (80%vaxxed), Islandil (90% vaktsineeritud), Gibraltaril (99%vaktsineerituid) e. Delta tüve kannavad edasi ja levitavad kõige rohkem just vaktsineeritud. Miks me sellest meediast ei kuule?

te valetate
2 aastat tagasi

isegi kui see vaktsiin pole mürk, on see vaid katse. järgmiseks mis tuleb on palju hullem

Ats
2 aastat tagasi

Nii tore,ainult 0,1% vaktsineeritutest on nakatunud. Miks te ei pane kõrvale numbrit,mis näitab,mitu%vaktsineerimata inimesi on nakatunud. See on ju imeväike number ja palju väiksem kui 0,1. Oluline pole statistika vaid see ,kuidas seda serveerida.

Jah
2 aastat tagasi
Reply to  Ats

Lugesin mitu korda ja ei leidnud jah Numbreid on küll palju, aga neist ei saa sotti ikka

Ko & Roona
2 aastat tagasi
Reply to  Ats

Kinnitatud haigusjuhud 134 221 (04.08.2021) ehk u 10% Eestimaa elanikest. Ok, 0,1% võib maha lahutada.

Ats
2 aastat tagasi
Reply to  Ko & Roona

Jälle üks variant info serveerimiseks. Liidame kokku kõik pea 2 aasta jooksul nakatunud ja võrdleme neid viimase kahe nädala jooksul nakatunud vaktsineeritud inimestega 😅

Ko & Roona
2 aastat tagasi
Reply to  Ats

Kus oli öeldud, et viimase 2 nädala jooksul nakatunud vaktsineeritud?
Tõsi, vaktsineerimisega ei alustatud samal ajal esimese haigusjuhuga, kuid mingid proportsioonid oskab arukas inimene toodud infost välja lugeda.

Nojah
2 aastat tagasi
Reply to  Ko & Roona

Proportsioonid saab välja lugeda siis, kui info on selgelt antud.

1 naine
2 aastat tagasi

Et praegust olukorda õigel ajal pidurdada, tuleb kiiresti maskikandmise kohustus taasatad kõigis kauplustes, rääkimata siseüritustest. Noored tuleb kiiresti vaktsineerida ja siis pole suuri ennustatavaid numbreid edaspidi näha ja koroona hajub. Preagu tuleb käituda operatiivselt.

misasja
2 aastat tagasi
Reply to  1 naine

Mingi nali või? Ärge selliste teemadega nalja tehke, mõnel on kurvad sündmused olnud sellega seoses. Sulgemised ja maskid pole suurt midagi aidanud, sellest peaks aru olema nüüdseks saanud ju.

Uskumatu
2 aastat tagasi
Reply to  misasja

Kuidas nad siis aidanud pole, kui peale piirangute lõppu numbrid lakke ronivad taas?
Vastutustundetute inimeste pärast on see nii ja kogu ühiskond peab kannatama. Maske soovitatakse kanda paljudes kohtades läbi suve, aga mis on SOOVITUS vastutustundetute jaoks – suur ümmargune 0. Sama nagu seadus 90ga sõita, aga kui oled vastutustundlik ja sõidadki 90ga, pead ikka süümekaid tundma, et 90ga sõites absoluutselt igal pool liiklust takistad, võim on vastutustundetute käes, kes kõik igal juhul pekki keeravad.

Mida ma loen
2 aastat tagasi
Reply to  1 naine

Kanna maski kas või magades, seda teistelt nõuda on aga eriti silmakirjalik. Äkki ma hakkan sult ka varsti nõudma, et sa suitsetamise, joomise jne lõpetaksid?