Läänemaal on Eesti madalaim nakatumisnäit

Koroonatestimise telk. Foto: Andra Kirna
Koroonatestimise telk. Foto: Andra Kirna

Ööpäeva jooksul analüüsiti 25 läänlase koroonaviiruse teste, millest ükski ei olnud nakkusega.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Läänemaal 4,89, mis on Eesti maakondadest madalaim näitaja. Viimase kahe nädala jooksul on Läänemaale lisandunud üks nakatunu, kelle positiivne koroonaproov kajastus eilses statistikas.

Kõrgeim nakatumisnäit on Raplamaal (81,12). Eestis keskmiselt on näit 34,8.

Üle Eesti analüüsiti ööpäevaga 2594 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 58 ehk 2,2% testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 19 inimesel. 11 uutest Harjumaa haigusjuhtumitest on Tallinnas.

Pärnumaale lisandus 13, Võru- ja Ida-Virumaale 5, Viljandimaale 3, Tartu-, Põlva- ja Jõgevamaale 2, Rapla-, Valga- ja Lääne-Virumaale 1 uus nakkusjuht. Teistesse maakondadesse uusi nakkusjuhte ei lisandunud. 4 juhul rahvastikuregistri järgne elukoht puudus.

Ööpäeva jooksul avati haiglates 6 uut COVID-19 haigusjuhtumit, haiglaravi vajab 25 patsienti. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 62 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 17 inimest (68%).

Ööpäeva jooksul manustati 6611 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 574 902 inimesele, vaktsineerimiskuur on lõpetatud 476 641 inimesel. Täisealiste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 52,4%.

Läänemaal on vaktsineerimiskuur lõpetatud 8882 inimesel, kuur on pooleli 913 läänlasel.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments