Nõva kooli direktor lahkus ametist

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Peeter Kallas juhtis Nõva kooli kolm õppeaastat. Foto: Arvo Tarmula

Teisipäevast on Nõva üheksaklassiline kool ilma juhita, sest kolm aastat kooli juhtinud kehalise kasvatuse õpetaja Peeter Kallas lahkus ametist.

„Teisipäevast teda meil enam ei ole,” ütles Lääne-Nigula vallavanem Janno Randmaa Lääne Elule. Randmaa sõnul lahkus Kallas ametist poolte kokkuleppel – Lääne-Nigula vallavalitsus ja Kallas leppisid kokku, et ta paneb ameti maha.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
inimene
2 aastat tagasi

Võtke sinna ometi üks asjalik, sirgjooneline ja haridusvaldkonda tundev inimene direktoriks, kaua see nali kestab.

eks ta ole
2 aastat tagasi
Reply to  inimene

juba 3 aastat tagasi oleks pidanud, siis oli paar väga asjalikku kandidaati, aga need praagiti välja kui ebasobivad

Mõtlik
2 aastat tagasi
Reply to  inimene

See nali kestab täpselt nii kaua kuni koolijuhtimine käib valla suunamise järgi. Vaadakem natuke tagasi ja küsigem, mida vald on teinud Nõva kooli arenguks ja sellega koos ka Nõva piirkonna arenguks. Kui kaugele oleme jõudnud neli aastat kestnud tormilise arenguga. Aga võiks ju võtta sellise suhtumise, et milline on su viletsaim kant, selline oled ka vallana. Ei aita ainult see, et keskus õitseb.

Unustuste jõgi
2 aastat tagasi

Korruptsioonile vastuseks – see küll mitteametlik info aga Kallas esitatakse valla aukodanikuks 2022 pluss 100 000 preemiat brutos.

See on küll hea uudis
2 aastat tagasi

Ma juba hakkasin muretsema, et kuidas Kallas vorsti leivale hakkab saama. Aga kui nii, siis minu süda kohe rahulikum.

miks
2 aastat tagasi

Kõik pagevad probleemide eest?? Lõhmus, Ilves, Kallas jne. Mis toimub?

Korruptsioon
2 aastat tagasi

Palun selgitage:

1. Pikaajalised kogemustega õpetajad, kes oma tööd tundsid ning seda hästi tegid, vallandati 2020 suvel keset puhkuseid SMS-i teel “joodikud, vargad ja tõprad” paragrahvi rakendades.
2. “Direktor”, kes kirjutab vigadega, ei ole 3 aastat lillegi liigutanud, on vaid häma ajanud, oma töötajaid ning õpilasi mõnitanud ning kooli kulud kolmekordseks ajanud, vallandatakse “vastastikusel kokkuleppel”. Arvata on, et mees sai veel tänutäheks ka priske preemia.

Kas selline vallavalitsuse ja volikogu tegutsemine tundub inimestele normaalne? Kas valimistel hakatakse jätkuvalt Lõhmuse-Suure-jms. kooslustele hääli andma? On Lääne-Nigula rahval kõrvade vahel midagi või laiutab seal vaid suur tühimik?

kas
2 aastat tagasi
Reply to  Korruptsioon

vallal puudub revisjoni komisjon ja kas kuriteoteateid ei saa siis enam edastada õiguskaitse organitele

hehh
2 aastat tagasi
Reply to  kas

LE artiklit täies mahus lugedes jääb vallavanemal ja direktoril õigust ülegi, eks ajakirjanik kirjutab seda, mis talle ette öeldakse, aga mõned kõigile teada faktid on ikka täiesti tagurpidi keeratud – nii nagu isakestele kasulikum …

mees maalt
2 aastat tagasi

Seda viga poleks pidanud vald kahe aasta eest läbi laskma.

eks ta ole
2 aastat tagasi

Huvitav, miks lahkus? Kokkuleppel? Nõva vald, Kilk, nüüd siis Nõva Kool.Töö sai tehtud, nagu plaanitud

aga
2 aastat tagasi

Kuidas on vastutusega? Kas seatud eesmärgid said täidetud? Näiteks ametisse nimetamisel välja toodud “tahe kooli ees seisvaid probleeme lahendada ja kooli arendada”. Nõva Kool 2018 vs 2021, kas ka kõige sinisilmsem Lõhmuse puudel suudab välja tuua mingigi arengu? Pole, on vaid häving.

õudsalt
2 aastat tagasi

kahju, nii asjalik ja ettevõtlik inimene, ei armastata meil talente

Õpetaja
2 aastat tagasi

Lihtne. Aga tegemata tööd jäid kõik järgmisele.

eks ta ole
2 aastat tagasi

tegelikult tulnuks ta sama häbiväärselt lahti lasta nagu ta oma töötajatega käitus – puhkuse ajal, sms-i teel, kell 9 õhtul. aga ei, sõbrad organiseerisid “pehme maandumise” …

SMS fänn
2 aastat tagasi
Reply to  eks ta ole

Mina pooldan SMS-e igati, sh ka vallandamiseks. Milleks paberit kulutada. Kui palju vihmametsi planeediil hävib kui inimesi vallandatakse paberkandjal. Mõelge sellele…