Lõuna-Läänemaa JK kasvandikud pääsesid koos Premium Liigas väljakule

20 aastane Rocco Mõtt mängib oma kolmandat Premium Liiga hooaega. Foto: Liisi Troska/jalgpall.ee
20 aastane Rocco Mõtt mängib oma kolmandat Premium Liiga hooaega. Foto: Liisi Troska/jalgpall.ee

Pärast viiruse tõttu ära jäänud või edasilükatud mänge pääsesid sel nädalavahetusel platsile kõik kümme 2021 aasta Eesti jalgapalli meistrivõistluste kõrgliigas mängivat Premium liiga klubi.

Läänlaste, täpsemalt Lihula jalgpallurite koduklubi Pärnu JK Vaprus võttis kodus vastu Tartu JK Tammeka meeskonna. Mõlemad meeskonnad kuulutasid enne mängu, et minnakse võidu järele ja seetõttu oodati pingelist kohtumist.

Pingeline kohtumine ka tuli ja kohati oli tegemist lausa üliagressiivse mänguga – kohtunik pidi näitama kokku üheksat kollast ja ühte punast kaarti. Kodumeeskond Pärnu Vaprus nägi neist lausa kaheksat kaarti ja 15 minutit enne mängu lõppu jäid nad ka vähemusse. Ilmselgelt oli mõlema meeskonna soov saada tabelisse kolm võidupunkti ülisuur ja seetõttu muutuski kohtumine kohati liiga jõuliseks.

Mäng algas Pärnu JK Vapruse poolt soodsalt. Suvepealinna esiklubi läks Tauno Tekko penaltist mängu juhtima. Esimese poolaja viimasel minutil teenisid omakorda Tammeka jalgpallurid penalti ja realiseerisid selle. Kohe teise poolaja alguses lõid tartlased ka 2:1 võiduvärava. Kindlasti väärinuks vähemalt viigipunkti ka Vapruse meeskond.

Kohtumine oli eriline veel selle poolest, et kahekesi koos pääsesid platsile mõlemad Pärnu vapruses mängivad Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi kasvandikku – Rocco Mõtt ja Virgo Vallik pääsesid mängu 68 minutil. Mõlemad näitasid end väga heast küljest.

20 aastane Rocco Mõtt on nüüd Premium liigas platsil käinud kolmel hooajal. Ta tegi oma kõrgliiga debüüdi 16 aastaselt 2017 aastal. Tänaseks on poolkaitsja kõrgseltskonnas pidanud kokku 36 mängu ja löönud ka kaks väravat.

Virgo Vallik, kellel täitus alles 18. eluaasta, on mängimas oma esimest Premium Liiga hooaega. Ta on pääsenud platsile kõigis selle aasta kohtumistes – nii on tema ründekiirust pidanud pidurdama nii FCI Levadia, JK Narva Transi, kui ka Tartu JK Tammeka kaitseliinid.

Mõlemad jalgpallurid oleks lootnud Tammeka mängust enamat. „Kahju. Selle mängu oleksime pidanud ära võtma. Peame nii jätkama, sest läheme järjest paremaks,” ütles Rocco Mõtt. Virgo Vallik lisas: „Jäime vähemusse ja ei saanud mängu lõpus oma tugevusi välja tuua. Kahju, oleksime tahtnud sellest mängust punkte.”

Pärnu JK Vaprus jätkab meistrivõistlusi tabeli üheksandal real ja peab järgmise kohtumise 18. aprillil võõrsil Nõmme Kalju FC vastu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Hea
3 aastat tagasi

teada! Kui mitte aastategijad siis ikkagi tublid!