Algas Lõuna-Läänemaa noorte teine jooksunädal

Valge Daami päevade ajal toimunud Swedbanki lastejooksul osales väga palju lapsi. Foto: Kala Ladva

Esmaspäevast on kõigile Lõuna-Läänemaa noortele jooksuhuvilistele käimas järjekorras teine jooksunädal.

Jooksunädal sai alguse läinud kevadel, kui riigis oli välja kuulutatud eriolukord ja spordivõistlused olid keelatud. Ka sellel aastal oleme piirangute olukorras, kuid üksi või kaksi liikuda ikka saab ja peabki.

Jooksunädala seitsme päeva jooksul, 12.-18. Aprillil, tuleb osalejatel viiel eri päeval läbida 1000 meetrine jooksumaa. Aeg tuleb kirja panna ja nii saab iga sportlane viiest jooksust koosneva jooksunädala.

Huvitavaks teeb jooksunädala see, et igal sportlane saab ise valida, kuidas ja mis päevadel ta need viis jooksu läbib – kas teeb seda esimesed viis päeva järjest või kasutab mingit päeva ka puhkepäevana.

Jooksunädal on võistlusega, kus lapsed ja noored jooksevad omapäi, on iseenese treenerid ja ise võtavad oma läbitud distantsil aega. Võistlus käib ka iseendaga. Jooksu aeg edastatakse igapäevaselt allakirjutanule jaanus.getreu@mail.ee . Võistlusnädala lõppedes teeme ka jooksust numbrilise ülevaate.

Eelmisel aastal, esimesel selletaolisel jooksunädalal lõpetas kõigi viie jooksuga jooksunädala 15 Lõuna-Läänemaa piirkonna spordilast.

Kõigile sportlastele valmivad auhinnaks Haapsalu Trükikojas spetsiaalselt trükitud diplomid. Lisaks on auhinnalaual auhinnad Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubilt ja ajalehelt Lääne Elu.

Osaleda võivad kõik jooksuhuvilised. Eelmisel kevadel võtsid lastega mõõtu näiteks ka mitmed lapsevanemad ja jooksurajal olid mitmed perekonnad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments