Soome kehtestab koroonaviiruse leviku vastu ranged piirangud

BNS

Soome peaminister Sanna Marin kuulutas täna välja uued koroonapiirangud. Foto: kuvatõmmis pressikonverentsi teleülekandest, YLE

Soome peaminister Sanna Marin kuulutas täna välja uued koroonapiirangud. Foto: kuvatõmmis pressikonverentsi teleülekandest, YLE

Soome kehtestab alates 8. märtsist koroonaviiruse leviku vastu ranged piirangud, vahendas Yle neljapäeval peaminister Sanna Marini.

Eelnõu kohaselt suletakse kiire viiruslevikuga piirkondades toitlustuskohad, kuid sulgemisega tekkivad kahjud on plaanis valitsusel hüvitada.

Ühtlasi on kavas saata vanema astme kooliõpilased distantsõppele, samuti keelatakse selleks ajaks üle 12-aastaste õpilaste huviringid.

Esialgse kava järgi peaksid ranged piirangud lõppema 28. märtsil.

Peaminister Sanna Marin tõdes, et senised meetmed pole olnud piisavad. Tema sõnul on president Sauli Niinistö valmis hädaolukorra väljakuulutamiseks, kui sellekohaseid erivolitusi vaja peaks minema.

Keskpäevaks on kutsutud asja arutama kõik parlamendierakonnad. Eesmärk on minimeerida halvenevas pandeemiaolukorras sotsiaalseid kontakte.

Justiitsminister Anna-Maja Henriksson rõhutas, et kui ka hädaolukord (poikkeusolot) välja kuulutatakse, ei kehtestata eriolukorda (valmiuslaki). Kasutusele ei võeta näiteks öist liikumiskeeldu.

Pere- ja põhiteenuste minister Annika Saarikko siiski tõdes, et ka seda ei saa tulevikus välistada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Jjj
3 aastat tagasi

See on ju teada, millised inimgrupid seda näitu seal üles veavad. Sommid on ise vägagi sõnakuulelikud ja solidaarsed soovitustele.