Lääne maleva pealik Andres Välli lubab muutusi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Keilas elav andres Välli juhib eelolevad kolm aastat Haapsalus kaitseliidu lääne malevat. Foto: Arvo Tarmula

Kaitseliidu Lääne maleva uut pealikku major Andres Vällit võiks võrrelda veereva kiviga, sest kaitseväeteenistusega kaasnev pidev rotatsioon pole tal kunagi lasknud pikalt ühe koha peal olla. Samas öeldakse, et veerevale kivile ei pidavat sammal kasvama.

Augusti alguses oli Haapsalu kultuurikeskuse rõdusaalis pidulik tseremoonia, kus Kaitseliidu Lääne maleva eelmine pealik Meelis Pernits kandis maleva lipu üle Vällile, kellest sai viimase viie aasta jooksul juba neljas Lääne maleva pealik.

Peaaegu iga-aastasetele pealikuvahetustele peaks nüüd lõpp saabuma, sest Välli ise on lubanud, kui kaitseliidu juhtkond teistsuguseid otsuseid ei tee, malevat juhtima jääda vähemalt kolmeks aastaks. Seda vaatamata asjaolule, et kaitseväelase staaž lubaks tal juba nüüd veebruaris pensionile minna.

„Pooleks aastaks polnud mul mõtet tulla, et olla järjekordne lühajaline pealik ja tekitada selle ajaga pigem segadust kui midagi ära teha,” ütles Välli. Ta kinnitas, et kolm aastat on võetud teadliku otsusena –see on miinimaalne aeg muutuste elu viimiseks. „Ja kui ebaõnnestun, ei näe ma ka mõtet olla kauem kui kolm aastat,” lisas ta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tarvo
3 aastat tagasi

Head hakkamist. Häid juhte vajab kaitseliit praegu hädasti. Justnimelt JUHTE.

millal
3 aastat tagasi

kroonikas eksponeeritakse

mina
3 aastat tagasi

mis muutused need siis on ka? äkki ei tulistata inimestel enam kõrvu lukku – see oleks küll vahva muudatus.