Reformierakond ja Keskerakond teevad koalitsiooni

Kaja Kallas. Foto: Arvo Tarmula
Kaja Kallas. Foto: Arvo Tarmula

Keskerakonna aseesimees ja koalitsiooniläbirääkimiste delegatsiooni juht Mailis Reps ütles „Terevisoonis”, et kolmapäeva südaööks sai selgeks, et uueks peaministriks saab Kaja Kallas ning et esialgu jäetakse Keskerakonna ja Reformierakonna uues valitsuses mõlema jaoks tundlikud teemad kõrvale.

Reps rääkis taaskord, et Keskerakonna soov oli teha valitsus kolme osapoolega ehk kuhu kuuluks lisaks Reformierakonnale ja Keskerakonnale ka Isamaa.

„Reformierakond andis meile 14 tundi otsustada. See [Isamaa kaasamine] oli reaalselt laual. Aga lõpuks see variant ei töötanud,” viitas ta Reformierakonna vastuseisule.

Reps tunnistas, et senised koalitsioonipartnerid soovisid Keskerakonna, EKRE ja Isamaa koalitsiooni jätkamist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
21 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ajaloost
3 aastat tagasi

teame , kuidas selline abielu meiega käitunud on, meid hakkavad juhtima sm. ligad, autorollerid, kakade tandem, sülekoer kesk on moeasi lihtsalt, õudsad ajad on tulemas

ja-jah
3 aastat tagasi

Reps ütles ,et soovisid sama koalitsiooni jätkamist -no eks jätkanud siis, juba vassivad ja otsivad sõnu ja põhjuseid

Tädi Mailis ...
3 aastat tagasi

Keskerakonna ja Reformierakonna valitsuse taktikepi all ootab meid lähiaastatel ees iseseisvuse täiendav loovutamine Brüsselile, vihakõneseaduse ehk liberaalse tsensuuri kehtestamine, homoagenda muutumine riiklikuks poliitikaks, üleeuroopalise immigratsioonipoliitika ja sundkvootide pealesurumine, ülikoolide ingliskeelestumine, uute majandust tapvate ja inimesi vaesemaks tegevate maksude kehtestamine, kodakondsus- ja keelepoliitika lõdvendamine, ukse avamine välismaisele odavtööjõule ja muu globalistlik agenda.

kummaline maailm
3 aastat tagasi

“ülikoolide ingliskeelestumine, ukse avamine välismaisele odavtööjõule”
Need on ju selgelt riigi arengut ja majandust soosivad meetmed, kuid mis käivad vastukarva rahvuskonservatiividele. Kahte head ehk nn “iseseisvust” ja majanduslikku heaolu korraga ei saa.

punane kaabu
3 aastat tagasi

kaka võttis ruttu vaenupoole moe üle

Majaomanik
3 aastat tagasi

Penskarid peaks küll mures olema,seadus raha välja võtmisest teises sambast tühistatakse. See oli Seederi väitel põhjus,miks IRL ei võetud koalitsiooni.

penskar
3 aastat tagasi
Reply to  Majaomanik

Penskaritel kama selle teise sambaga.Meil pension iga kuu 5kuupäeval ja igal aastal aprillis paarkümmend eurot lisa ka. Küll on põhjust hoolega jälgida noorematel kellel veel 10-15 ja palju rohkem pensionieani. Rumalus oleks neil katkestada teine sammas, sest valitsused tulevad ja lähevad ,ei nemad muretse sinu täis kõhu ega sooja toa eest. Kogu ise niipajukestki.

jjj
3 aastat tagasi
Reply to  penskar

kui suuremat tootlust ei oska ise teha, siis muidugi ei tohi seda sammast puutuda.

jjj
3 aastat tagasi
Reply to  jjj

miinusepanija võiks põhjendada ka, miks võib teise samba raha välja võtta, kui ise suuremat tootlust ei suuda teha! Võibolla saame targemaks siis. Ära hoia teadmisi ainult endale, aita kaasmaalasi!

Fakt
3 aastat tagasi

Reform ja Kesk on nagu peegelpilt USA Demokraatide/Vabariiklastest. Teevad kõva etenduse rahvale kui vastandlikud nad on ja lõppkokkuvõttes on mõlemad poliitprostituudid kes rahva maha müüvad. Suur häbi Jürile, et alt ära hüppas.

Triibik
3 aastat tagasi

See polegi paha valik- las saavad oma ettenähtud 100 kriitikavaba päeva. On napakas hakata kohe nende kallal irisema- lootus sureb viimasena. Ekrest on kahju,aga Helmed muutusid isegi paljude oma valijate jaoks talumatult ülbeks. Hr.Ratas on ära teeninud pikema puhkuse soojal maal.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Triibik

Peab vist meelde tuletama, sest inimesed unustavad asju hirmuäratavalt kiiresti. Viisalele valitsusele ei antud sadat kriitikavaba päeva. Refi ja Sots erakonnad alustasid kohe ründamisega, koos suurte väljaannetega nagu seda on Postimees, Delfi ja Päevaleht. Võite ise kontrollida selleaegseid leheartikleid, siis veendute, et ei mingit sada päeva armu ei antud. Sallivate viha EKRE erakonna vastu ja valitsusest eemalejäämise pettumus oli nii suur, et ei hakatud poliitkorrektselt üldsegi käituma. Kõike mida on ette heidetud konservatiividele nende käitumises, seda on nad aga ise algusest peale teinud. EKRE nn räuskamine jääb selle kõrval ikka väga viisakaks.

Mhmh
3 aastat tagasi
Reply to  Triibik

Väga pinnapealne on teha otsuseid vaid mulje põhjal. Vaid selle järgi, kuidas keegi välja näeb või kuidas keegi midagi ütles.

Arukas inimene ikka süveneb sisusse! 🙂 Mart Helme on otsekohese ütlemisega ja sellist lipitsevat ja imalat poliitkorrektsust ei evi tõesti, aga ta on AUS. Ja see on oluline. EKRE valija ei ole mingi selgrootu vedelvorst, et ehmataks aususe peale ära. Aga paistab, et lõppeks on kõige suuremaks kaabakaks tembeldatud see, kes ei valeta, varasta ja ei susserda.

Aga edu Rollo-Franko valitsusele!!!

Agu
3 aastat tagasi

Kohutav uudis! See Ratas on ikka nõrk inimene, korra juba vaatasin, et teeb tegusid ka, aga ei, kus sa sellega.

jamps
3 aastat tagasi
Reply to  Agu

tahaks loota, et lõppeks väljenduvad need asjad ka valimistulemustes. ja polegi ta ju muud kui see new europe holopp.

Vox populi
3 aastat tagasi

Kuidas keskerakond valitsusse saab kui nad just korruptsiooniskandaali tõttu tagasi astusid? Keski koht on hetkel opositsioonis! Ka artikli pildil olev isik on uurimise all. Hetkel on võimalik vaid ref+ekre või siis vana hea kolmikliit sotsid, irl ja ref.
tõsine jama on sellega, et uus valitsus ref ja kesk näol on väga idameelne ning arvestades keski pidevaid rahaprobleeme ja seoseid jakuniniga on Eesti tõsises ohus. Puutin tuleb peatada!

jamps
3 aastat tagasi
Reply to  Vox populi

Reps väitis et õigusriik toimib … tegelikult on see väga porno. Ütleme ausalt … see konnatiik ei otsusta siin enam midagi … on mõned eu ametnikud, kes siin mingeid sõnumeid toovad –viivad ning kõik muu on etendus.

mis asja
3 aastat tagasi
Reply to  jamps

Paluks see eelmine kommentaar lahti seletada, kes on need eu nimed ,kes meie riiki korraldavad . Sõnumeid aga peabki tooma, sest oleme üks riik euroopa liidus

mida asja
3 aastat tagasi
Reply to  mis asja

Euroopa riikide liidus oleme jah, mille idee on tööjõu ja kaupade vaba liikumine selles tsoonis, aga mitte üks liiduvabariik, kes võtab üle otseseid soovitusi mida teha homonoormeestega ja milliseid makse tõstma ning kes tohib mida rääkida ja mida mitte jne jne. Kaks olulist vahet ja teie ei saa sellest aru!?

tali tuli
3 aastat tagasi
Reply to  Vox populi

Nii saabki kesk valitsusse, sest refile tegi president ettepaneku ja Ref kaasas keski,lihtne.